Izvor: Euronews
29.07.2024 u 08:29
0

DODIK: „Ako išta asocira na reč genocid, onda je to Jasenovac“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da bez obzira na sve, niko ne može poništiti Jasenovac i činjenicu da je tamo počinjen genocid.

„Ako je išta ispravno reći o Jasenovcu i ako išta asocira na reč genocid, onda je to Jasenovac“, rekao je Dodik povodom izvinjenja grupe crnogorskih intelektualaca Hrvatskoj zbog toga što je Skupština Crne Gore usvojila rezoluciju o Jasenovcu.

VATROGASCI SE I DALJE BORE SA POŽAROM KOD MOSTARA
Dodik je istakao da se Jasenovac ne može uporediti ni sa čim drugim po zločinu koji se tu dogodio, prenosi Srna.

„Zločin je tamo trajao četiri godine i nisu prestajali ni kada je Nemačka kapitulirala, nastavili su (ustaše) da kolju i ubijaju Srbe u tom logoru“, ukazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, upoređivati Jasenovac i Srebrenicu zaista nije ni politički ni istorijski ni činjenično ispravno i to nema nikakvog smisla

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter