Izvor: HAPPBSC
03.06.2024 u 17:43
1

DODIK NE DA NA MOSKVU: Nećemo dozvoliti uvođenje sankcija Rusiji na teritoriji BiH

Republika Srpska neće dozvoliti uvođenje sankcija Ruskoj Fededraciji na nivou BiH, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji će prisustvovati ekonomskom forumu u Sankt Pereburgu, od 5. do 8. juna.

Nada se da će se tom prilikom sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom.

„Na nivou države BiH ne postoji nijedna odluka o uvođenju sankcija, odnosno, sankcije Rusiji zvanično nisu uvedene. Najbolja potvrda toga je moj nedavni sastanak sa visokim evropskim zvaničnicima, koji su pitali kada ćemo već jednom uvesti sankcije Rusiji? To znači da sankcija nema i tako ćemo i nastaviti, iako je to veoma teška pozicija“, kaže Dodik za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, Zapad svakodnevno zahteva od Republike Srpske u sklopu BiH da podrži sankcije Rusiji.

 

„Ne mogu da budem zahvalan Amerikancima koji čak i ne žele da čuju šta mislimo, ali pokušavaju da odluče. U tome je suština problema, oni ne razgovaraju sa nama, ali odlučuju o nama“, naveo je Dodik.

Predsednik Republike Srpske se, kaže, nada da će se na marginama „Međunarodnog ekonomskog foruma“ koji će biti održan od 5. do 8. juna u Sankt Peterburgu susresti sa Putinom i Lavrovom. Glavna tema događaja je „Osnov multipolarnosti – formiranje novih centara rasta“ i otkriva tačke ulaganja zajedničkih napora država, biznisa i društva radi stvaranja uslova održivog razvoja zemlje uz uzimanje u obzir nacionalnih prioriteta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DODIK NE DA NA MOSKVU: Nećemo dozvoliti uvođenje sankcija Rusiji na teritoriji BiH”

  1. Naš GOSPODAR AV opravdano odsutan ,ili nešto nije u redu na relaciji sa Putinom?Dali je kvinta važnija od briksa dali je voz bitniji od razgovora sa Ruskom diplomatijom. , Nešto kriju od nas seljaka!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter