Izvor: TANJUG
08.06.2024 u 19:39
1

DODIK TRAŽI PODRŠKU ZA OTCEPLJENJE : Moguće da će RS uskoro morati da zatraži podršku Srbije za rešenje svog statusa

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je večeras na Trgu Republike u Beogradu da je RS privržena Dejtonskom sporazumu, ali da je moguće da će RS uskoro morati da zatraži podršku Srbije za rešenje svog statusa.

„Nemoguće je da živimo sa onima koji su tako mučki i pokvareno, lažno i tajno pokušali da nam nametnu genocidnost kao trajno obeležje ovog naroda, koji to nije“, rekao je Dodik okupljenima na Trgu republike u okviru Svesrpskog sabora.

Dodao je da će se sve to raditi na miru, da za to ima načina i da se to može učiniti.

Dodik je dalje rekao da su sve oči RS uperene u Srbiju, navodeći da je za RS Kosovo sastavni deo Srbije.

On je još kazao da je srpski narod savladao prepreke u borbi za svoj identitet i pravo na „svoju odluku“.

Dodik je istakao značaj pojma slobode za srpski narod, dodavši da ne postoje bosanski Srbi, već postoje samo Srbi.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što, kako je kazao, godinama vodi srpski narod u teškim godinama oporavka i stabilizacije države.

Istakao je značaj snažne Srbije za sve Srbe, ma gde god oni živeli.

Podsetio je da je danas usvojena zajednička deklaracija RS i Srbije, koja, kako je naveo, jasno analizira današnje stanje srpskog naroda i ukazuje na ono što su dalji koraci u budućnosti.

„Ključna reč je mir, ali jednako tako treba se borbeno odnositi prema našim ciljevima, ne dozvoljavajući da nam drugi to nameću“, kazao je Dodik.

Dodao je da se Srbija „oslobodila stranog tutorstva“, ističući da je Vučić obezbedio da se čuje glas Srba u generalnoj skupštini UN-a, tako što je animirao značajan deo država da ne glasaju za Rezoluciju o Danu sećanja na genocid u Srebrenici, čime je „sprečio da srpski narod bude označen kao genocidni narod“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DODIK TRAŽI PODRŠKU ZA OTCEPLJENJE : Moguće da će RS uskoro morati da zatraži podršku Srbije za rešenje svog statusa”

  1. Dodik treba da podrsku trazi od Rusije,Kine,Indije a ne od Vucici.Jer on je do sada za potpuno otcepljenje svu mogucu podrsku dao i daje Kosovu,a vama moze samo da spletkari u nameri.Zato ignorisite i sto dslje od ovog lika.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter