Izvor: Blic.rs
12.02.2021 u 18:38
0

DODIK PORUČIO: Vlast nije oslabljena!

SP ostaje čvrst partner SNSD i vladajućoj koaliciji – rekao je lider SP Petar Đokić nakon sastanka delegacija ove dve stranke predvođenih njenim liderima.

On se zahvalio lideru SNSD Miloradu Dodiku na današnjem sastanku, ističući da je na njemu bilo reči o ekonomskom napretku Republike Srpske, kao i o zdravstvenom sektoru i borbi protiv pandemije, piše Srpskainfo.

Đokić je istakao da je na sastanku bilo govora i o čvršćoj saradnji sa SNSD i na lokalnom nivou.

– Svesni smo izazova koji su pred nama, ali i pred Republikom Srpskom. Mi smatramo da smo ključni faktori stabilnosti Republike Srpske, pa i stabilnosti BiH, ovakve kakva je ona. Svesni smo izazova i raznih pokušaja negativnog delovanja i spolja, pa i nekih koji deluju ovde s ciljem da se stvori destabilizacija i da se ključni odnosi u Srpskoj naruše i da se razbije koaliciona saradnja, da se oslabe koalicioni partneri, ali mi ćemo upravo delovati da tu stabilnost ojačamo i zaštitimo – istakao je Đokić.

Lider SNSD Milorad Dodik istakao je da su danas razgovarali o svim temama koje su bitne za Srpsku. Dodao je da su neke stvari koje su u prošlosti bile kamen spoticanja u odnosima SP i SNSD sada iza njih.

NE PROPUSTITE

KRIZNI ŠTAB! Dr Kon: Britanski soj virusa u Srbiji verovatno prisutniji nego što znamo (VIDEO)

KORONA PRESEK U GRADOVIMA: U Vranju manje nego juče!

NAJNOVIJE BROJKE! Ovo je današnji korona presek!

APEL DR STEVANOVIĆA: Bolnice opet pune! Izbegavajte ski-centre za praznik! (VIDEO)

ZELENO SVETLO IZ MOSKVE! Ruska vakcina uskoro kreće iz Torlaka

– Izrazili smo obostrano htenje da gradimo dobre odnose i da ti odnosi budu bazirani na uzajamnom poverenju. Neke stvari koje su bile u prošlosti vezane za različite percepcije o ovome ili onome smo razjasnili, vezano i za tretiranje neke nove partije koja je proizašla iz SP. Naš odnos je prema tome jasan. Lokalni izbori su diskvalifikovali neke političke subjekte, pa i tu partiju iz naših budućih razgovora o budućoj saradnji – istakao je Dodik.

On je dodao da je neophodno da se uskoro sastanu svi koalicioni partneri i da prođu kroz koalicioni sporazum te vide, na bazi novih odnosa, da pokušaju izgraditi novu koncepciju njihovih međusobnih odnosa.

Dodik ističe da se u društvu stvorila atmosfera da oni koji gube i na izborima, ali i svoje članstvo, sada hodaju po Srpskoj i proglašavaju „neke velike pobede“, što nije tačno.

On je naveo da će nastaviti da se bori za Srpsku zajedno sa koalicionim partnerima. Takođe, istakao je da koalicija predvođena SNSD je „prosrpski blok“ i da će raditi u interesu Srpske.

SAZNAJTE JOŠ

SVAKA ČAST MAJSTORE! Pogledajte šta je FAN HEPI TELEVIZIJE URADIO u DVORIŠTU porodične KUĆE! (FOTO)

TAJNE BOKSA: On stvara šampione, ali i SUDI! (VIDEO)

SMRZAVAĆEMO SE MI JOŠ! Ovo je vremenska prognoza za 6 meseci, sledi ledeni period, a ni baba Marta nam neće mira!

TRAGEDIJA KOD POŽEGE: Maturant (18) napisao oproštajno pismo, pa se OBESIO!

Dodik je istakao da će se sa koalicionim partnerima pripremati za naredne izbore na kojima veruje da će odneti ubedljivu pobedu.

Komentarišući izjavu lidera SDS Mirka Šarovića da pregovaraju sa strankama iz vlasti da sruše SNSD, Dodik je rekao da od toga nema ništa.

– Ne znam na bazi čega misle imati tu skupštinsku većinu. Evo, ohrabrujem ih da to učine. Šarović laže oko toga. prosta matematika kaže da ne mogu napraviti većinu – rekao je Dodik.

On kaže da je jedino DNS do sada napustio vlast i niko više te da vlast time nije oslabljena. Dodik ističe da je DNS svojevoljno napustio koaliciju.

– Imali smo dogovor da nakon lokalnih izbora definišemo međusobne odnose, ali je Nešić otišao na jednu televiziju i pozvao građane da podrže opozicione kandidate što je bio kraj naše saradnje – rekao je Dodik.

Istakao je i da tri poslanika SDS iz NSRS želi da napravi novi poslanički klub jer ne žele biti ni sa DNS ni sa PDP, ni sa SDS u koaliciji.

– Jedan od tih poslanika je isključen iz SDS ovih dana, a drugi će uskoro biti isključen – naveo je Dodik

Na pitanje da li će se vakcinisati Dodik je rekao da hoće, ali ne sada već kad bude više vakcina. On je istakao da sada prednost trebaju da imaju medicinski radnici.

Na današnjem sastanku bio je prisutan i Srđan Todorović, kandidat SP za gradonačelnika Doboja, kome će protivkandidat biti Boris Jerinić iz SNSD. Todorović nakon sastanka nije davao izjave za medije.

Podsećamo da je ranije poslanica SNSD u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić zatražila od lidera SP da se distancira od Todorovića, kojeg je optužila da radi protiv SNSD.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter