Izvor: SPUTNIK
23.08.2024 u 13:54
0

DODIK: Republika Srpska nikad nije imala plan za secesiju

Republika Srpska nikada nije imala plan za secesiju, izjavio je predsednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je naveo da već 10 godina govori da Srpska nema takve planove, niti ih je ikad imala.
„Podržavamo teritorijalni integritet BiH u skladu sa Dejtonom. Imamo pravo na političku borbu. Srpska je odlučna da brani svoju političku autonomiju. Ako nije održiva BiH na bazi Dejtona, onda nije nikakva. Bolje da se mirno razdružimo i da nema nikakvog sukoba. Nemam nameru da objašnjavam onima koji to ne žele da shvate, da ovde ne živi plan o secesiji“, rekao je Dodik.
Dodik je, na konferenciji za novinare, napomenuo da Srpska ostaje na bazi napisanog Dejtona i da će se za to boriti i dalje.
On je naveo da zna šta se govorilo na sastanku prilikom posete direktora CIA Vilijama Bernsa Sarajevu i da je na sednici Predsedništva BiH rečeno da nije ponosan na to kako neki njegovi sunarodnici rade na terenu.
„To nam je bilo dovoljno da prepoznamo da ne podržava neke aktivnosti“, konstatovao je Dodik.
„Saradnja Srpske i Srbije nije rušenje BiH“
Dodik je rekao da je ponosan na potpisanu Deklaraciju Srpske i Srbije, koja je osnov za jačanje saradnje i koja, kako je istakao, nije rušenje BiH.
„Naša saradnja nije rušenje BiH već je usmerena na to da poboljšamo naše kapacitete, a inovirane strategije Srbije govore da će Srbija sada nakon ekonomskog rasta podržati region“, kazao je Dodik.
On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i razumevanju u institucijama Srbije da se angažuju resursi koji su potrebni Srpskoj.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter