Izvor: rtrs
10.02.2021 u 22:23
0

Dodik: Srbi nikada neće zaboraviti Čurkinovo istorijsko „NE“

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Dan diplomata Ruske Federacije – 10. februar, ističući značaj diplomatske službe koja je uvek, kako je istakao, zahtevala kvalitetne ljude, njihovo veliko znanje, te odanost svojoj zemlji i odbrani nacionalnih interesa.

– Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije nastavlja da razvija i jača slavnu tradiciju svojih prethodnika, radeći na dobrobit svoje, ali i zemalja širom sveta, vodeći mirotvornu politiku s ciljem stabilne i bezbedne budućnosti – istakao je Dodik.

NAJVAŽNIJE DANAS

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Pronađeno 46 migranata, odmah prebačeni u prihvatne centre!

KORONA PRESEK: Zaraženo još 2.088 ljudi! Raste broj osoba na respiratoru

SPUTNJIK STIGAO I U REPUBLIKU SRPSKU: U petak prve vakcine

SINOD PRESEKAO! Ovde će se birati novi patrijarh!

On je naglasio da ruske diplomate ispunjavaju osnovne principe međunarodnog prava i sistemske uloge UN, učestvuju u borbi protiv terorizma i rešavanja svih kriznih situacija.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH istakao je da 10. februara, na dan kada je 1802. godine osnovano Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije, ne može a da se ne seti velikog čoveka i diplomate Vitalija Čurkina koji se držao slova međunarodnog prava i radio na učvršćivanju mira i međunarodne saradnje, kao i razvoju političkih i prijateljskih odnosa.

– Vitalij Čurkin je diplomata koji je u ključnom trenutku za srpski narod odlučio da stavi veto na odluku Saveta bezbednosti povodom Rezolucije koju je podnela Velika Britanija, a kojom bi se celokupni srpski narod optužio za navodni genocid i navodne zločine koje su činili – podsetio je Dodik, naglasivši da srpski narod zbog toga duguje veliku zahvalnost Rusiji i ambasadoru Čurkinu, koji je preminuo 20. februara 2017. godine.

Zahvaljujući Rusiji i ambasadoru Čurkinu, rekao je Dodik, u Savetu bezbednosti čuo se glas Republike Srpske i istina o srpskom narodu i građanskom ratu u BiH postala je jasnija, za razliku od ranijih perioda kada je jednostrano i pristrasno predstavljana od visokih predstavnika u BiH.

NAJVAŽNIJE DANAS

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Pronađeno 46 migranata, odmah prebačeni u prihvatne centre!

KORONA PRESEK: Zaraženo još 2.088 ljudi! Raste broj osoba na respiratoru

SPUTNJIK STIGAO I U REPUBLIKU SRPSKU: U petak prve vakcine

SINOD PRESEKAO! Ovde će se birati novi patrijarh!

Dodik je istakao da Čurkinovo „ne“ u Savetu bezbednosti UN je istorijski odgovor na jednostranu odluku o krivici srpskog naroda za navodni genocid, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH.

– Tom odlukom, i Rusija i ambasador Čurkin su potvrdili po ko zna koji put da vode pravičnu i miroljubivu politiku, vodeći računa o miru i prosperitetu svih naroda, čime su se otvoreno suprostavili jednostranim i pristrasnim odlukama usmerenim direktno protiv Srba – naveo je Dodik.

Povodom Dana diplomata, danas su na spomenik bivšem ruskom ambasadoru pri UN Vitaliju Čurkinu u Istočnom Sarajevu cveće položili ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, izaslanik srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Boško Tomić i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Na spomeniku u Istočnom Sarajevu piše „Hvala za rusko „ne'“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter