Izvor: tanjug
19.07.2022 u 11:57
0

DODIKU URUČEN ORDEN JERUSALIMSKE PATRIJARŠIJE: „To je priznanje i za celu Republiku Srpsku i srpski narod!“ (FOTO)

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik sastao se u Izraelu sa patrijarhom jerusalemskim Teofilom Trećim koji mu je uručio Orden Jerusalemske patrijaršije.

OVO MU BOŠNJACI NEĆE OPROSTITI Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik sastao se u Izraelu sa profesorom Gideonom Grajfom! (FOTO)

– Velika je čast primiti Orden Jerusalimske patrijaršije. To je priznanje i za celu Republiku Srpsku i srpski narod – napisao je Dodik na Tviteru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Najavio je da će Vlada Republike Srpske u narednih mesec dana Jerusalimskoj patrijaršiji donirati 100.000 evra.

Patrijarha je upoznao sa složenom situacijom u BiH i pozvao ga da poseti Republiku Srpsku.

– Susret s jerusalimskim patrijarhom Teofilom Trećim danas, kao i pre 10 godina, jednako je otvoren i pun razumevanja za srpski narod u Republici Srpskoj – naveo je Dodik.

Jerusalemski patrijarh je istakao da je samo prisustvo Dodika u patrijaršiji od velikog značaja za njih i da su razmenili mišljenja o stanju na Kosmetu, regionu kao i problemima u svetu.

– Upoznat sam sa složenom situacijom u BiH, posebno kada su religijska neslaganja u pitanju. Ovo su izazovna vremena, svi moramo da budemo jedinstveni u Hristu – naveo je patrijarh Teofil.

Patrijarh je zahvalio Dodiku na obećanoj donaciji, uz poruku da je svaka pomoć uvek dobro došla.

Dodik je nakon sastanka sa jerusalemskim patrijarhom obišao i crkvu Svetog groba, prenela je RTRS.

Srpski član Predsedništva BiH će se sastati i sa predsedavajućim Svetske cionističke organizacije Jakovom Haguelom koji će mu dodeliti priznanje.

Tokom posete Izraelu, Dodik će prisustvovati večeri koju priređuje Haim Bibas, predsednik Federacije lokalnih vlasti u Izraelu i gradonačelnik Modina, grada pobratima sa Banjalukom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter