Izvor: TANJUG
08.11.2023 u 20:09
0

EVROPSKI PUT BIH: Za premijera BiH izveštaj EK nikad bolji, Komšić tvrdi da nisu ispunjene obaveze prema EU

Premijer Federacije BiH iz Socijaldemokratske partije (SDP) Nermin Nikšić ocenio je danas da je Izveštaj Evropske komisije o BiH za 2023. godinu potvrdio ispravnost politike kompromisa i razgovora probosanske koalicije "Trojka", nasuprot politici populizma koja dominira na političkoj sceni BiH.

S druge strane, predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić (DF) smatra da vlast u Bosni i Hercegovini nije ispunila preuzete obaveze da bi napredovala na evropskom putu.

NEMA NEDOZVOLJENIH KOLIČINA: Oglasio se hrvatski Inspektorat i otkrio šta je pokazala analiza pića

Nikšić je naveo da je BIH poslednjih osam godina tapkala u mestu po reformama na putu ka EU.

„Kada smo u maju preuzeli vlast, znali smo da nas čeka težak posao, ali smo bili opredeljeni da radimo. Rezultat toga je deo usvojenih evropskih zakona u federalnom i državnom parlamentu i najbolji izveštaj Evropske komisije o napretku BiH dosad“, napisao je Nikšić na Fejsbuku povodom današnjeg objavljivanja Izveštaja Evropske komisije.

Po njegovim rečima, stav Evropske komisije je samo dodatni podstrek

Ne trebaju nam dodatni pokloni, već surova istina o tome da li smo i koliko spremni kroz pretpristupne reforme uvideti prednosti i dobrobiti od članstva“ u EU, ocenio je Nikšić.

Kazao je da su u Izveštaju „navedeni napravljeni pomaci, ali su upućene i konstruktivne kritike“, dodavši da je očekivao zamerke jer zbog opstrukcija dinamika reformskog procesa ne ide željenim tempom.

„Toga su svesni i u EU, pa se kritike prvenstveno odnose na političare iz Republike Srpske koji su jasno naznačeni kao faktor blokada“, naglasio je on.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić (DF) je  izjavio da vlast u Bosni i Hercegovini nije ispunila preuzete obaveze da bi napredovala na evropskom putu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter