Izvor: telegraf.rs
10.05.2022 u 16:06
0

FRKA KOD SUSEDA: Mađari BOCNULI Hrvatsku izjavom o Jadranu, Hrvatska OPTUŽILA Orbana za PRETENZIJE na suverenu zemlju!

Pozvali smo veleposlanika Mađarske i uručili mu notu, osudili smo izjavu, rekao je ministar Božinović.

Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova oštro je reagovalo i osudilo izjavu predsednika mađarske vlade Viktora Orbana koja, kako prenose hrvatski mediji, implicira da je hrvatski Jadran oduzet od Mađarske.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Z“ se vijorilo usred Crne Gore: U Danilovgradu proslavljen DAN POBEDE! (VIDEO)

U saopštenju MVEP-a se navodi da je tim povodom ambasador Mađarske u Hrvatskoj pozvan na razgovor u nadležni resor i da se od njega, kako navode, očekuje objašnje „ovakvih izjava koje nepotrebno narušavaju naše dobrosusedske odnose“,

Hrvatska osuđuje izjavu predsednika mađarske vlade Orbana. Osuđujemo, takođe, bilo kakve teritorijalne pretenzije prema drugim suverenim državama – navodi se u saopštenju, preneo je hrvatski portal Index.

Oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović, koji je rekao da Vlada Republike Hrvatske vodi jasnu politiku dobrosusedskih odnosa, ali da će zaštititi nacionalne interese.

– Pozvali smo veleposlanika Mađarske i uručili mu notu, osudili smo izjavu. Naš veleposlanik u Budimpešti zatražio je prijem i objašnjenje izjave. Nikakve pretenzije ne mogu proći. Pretpostavljam da to koriste za unutrašnje potrebe. Hrvatski teritorija je neupitna, hrvatski građani treba da budu zabrinuti – rekao je ministar, prenosi RTL.

Orban je u intervjuu o zajedničkom embargu Evropske unije, kojem se Mađarska protivi, govorio o tome da zemlje koje imaju more i luke mogu doneti naftu na tankerima.

– Da nam nisu uzeli more, i mi bismo imali luku – rekao je Orban u pomenutom intervjuu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter