Izvor: blic
19.09.2024 u 12:39
0

GORELI VILJUŠKARI PLINSKE BOCE I PARFEMI: Detalji stravičnog požara u Banjaluci

U gašenju požara u banjalučkom naselju Derviši učestvovalo je devet vozila i 22 vatrogasca koju su nadljudskim naporima savladali požar. Šteta je velika, a o uzrocima izbijanja požara ne mogu da govorim.

Istakao je to komandir Vatrogasne brigade Banjaluka Miroslav Malinić i dodao da je požar u kojem je izgorelo skladište firme „Tropic“ stavljen pod kontrolu i ugašen oko 2.45, piše Glas Srpske.

– Požar je bio velikih razmera i bila je opasnost da se prenese na druge objekte. Cilj nam je prvo bio da sprečimo njegovo širenje na susjedne hale i druge objekte i stavimo ga pod kontrolu. Dojava je bila u 8.40 i u roku od tri minute u Derviše je stigla prva ekipa. Odmah smo tražili pomoć i brzo su stigle i druge ekipe – rekao je Malinić

– Požar je u velikom delu ugašen oko 2.45 minuta i povukli smo sa terena veći dio snaga, ali smo ostali da dežuramo. Sada gasimo zaostala žarišta, samo se dimi, nema otvorenog plamena – rekao je Malinić.

Pojasnio je da je tokom požara pala krovna konstrukcija objekta sa panelima pala na požarište i to predstavlja opasnost za vatrogasce na terenu

Mora da se vodi računa o bezbednosti vatrogasaca. Zaostala žarišta gasimo delom iznutra, a jedna ekipa gasi s ljestava sa visine da ne bi ugrozili živote – rekao je Malinić.

Prema njegovim rečima u skladištu su gorjele i plinske boce, viljuškari kao i razne konzerve, parfemi i druga roba.

– Konzerve kada se zagreju, kao i boce, eksplodiraju, ali to nisu bile velike i strašne eksplozije. Uspeli smo da savladamo vatru. Izgorela je hala skladišta, dok smo spasili kuhinju koja je tu bila naslonjena – rekao je Malinić.

Meštani koji žive u blizini ispričali su da je bila velika vatra i da od toplote nisu mogli da stoje ispred kuće.

– Od toplote su mi se roletne na prozorima iskrivile i bojao sam se da se ne zapali kuća. Bilo je to strašno gledati i vatra se brzo širila, a plamen je išao metrima uvis i kuljao je ogroman dim. Sreća da se nije proširilo – rekao je jedan meštanin koji živi u blizini ne želeći da mu se pominje ime.

Radnici “Tropika” koji su se okupili ispred izgorelog skladišta nisu mogli da daju izjave za medije.

Prema nepotvrđenim informacijama u skladištu se nalazila ogromna količina robe sa paletama teškim i od po tonu. Bilo je tu razne prehrambene robe, kozmetike, konzervi, ulje, plinskih boca i drugo…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter