Izvor: 24 sedam
04.10.2024 u 11:53
0

HAOS I U CRNOJ GORI ZBOG VELIKE KIŠE: Izlili se bujični potoci, poplavljene brojne kuće i objekti

Vodostaj reka raste

Jaka obilna kiša koja pada duže od 10 sati napravila je velike probleme širom Crne Gore.

Najkritičnije stanje jeste u pojedinim selima gde su se izlili bujični potoci, poplavljene su kuće, vodena stihija nosi improvizovane mostove, drva. Pojedina sela su odsečena od sveta.

– Na Žabljaku ima dosta poplavljenih domaćinstava, osim toga voda je prodrla i u benzisnke pumpe i markete. Sve ekipe su na terenu – potvrđeno je za RINU u Službi zaštite i spasavanja Žabljak.

U Podgorici su poplavljene brojne ulice, a saobraćaj se odvija otežano.

– Mi smo imali sinoć jednu intervenciju, drvo je palo u Zeti. Odmah je uklonjeno. Jutros smo imali intervenciju kada je poplavljen vrtić u Bloku 5. Za sada je situacija u Podgorici pod kontrolom, rekao je Zdravko Blećić komandir Službe zaštite i spasavanja Podgorica.

Vodostaj reke Zete raste iz minuta u minut, izlila se reka Komarnica a lokalni put je zatvoren zbog bezbednosti.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ranije su saopštili da će područje Crne Gore biti pod uticajem ciklonske aktivnosti i da su intenzivne padavine naročito moguće u noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom prvog dela dana.

Obilne padavine u protekla 24 sata izazvale su velike probleme na području bosanskohercegovačkih opština Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter