Izvor: Alo
09.09.2024 u 16:31
0

HITNO SE OGLASIO GRADONAČELNIK: Ne izlazite iz kuća (VIDEO)

Obilna kiša poplavila je ulice u Zadru, Makarskoj, Splitu i Dubrovniku

Promena vremena zahvatila je veći deo zemlje, ali obilna kiša najviše problema izazvala je u Dalmaciji. Potopljene su ulice u Zadru, Makarskoj, Splitu i Dubrovniku.

Jako nevreme s obilnom kišom i pljuskovima pogodilo je danas Dubrovačko-neretvansku županiju te izazvalo bujične poplave, a dubrovački gradonačelnik Mato Franković pozvao je građane da ne izlaze iz kuća za vreme nevremena.

NEVREME POGODILO CRNU GORU: Na primorju potop! (VIDEO)

Županijski vatrogasni zapovednik Stjepan Simović istaknuo je kako su vatrogasci u Dubrovniku do 13 sati zabeležili više od trideset intervencija.

„Svi vatrogasci su na terenu. U dolini Neretve imamo dvadesetak intervencija. Jutros smo na Korčuli i Pelješcu imali četiri intervencije, a u Dubrovačkom primorju dvije. U Župi dubrovačkoj i Konavlima stanje je mirnije. Ovo će potrajati. Velika kiša uvek stvori problem bujičnih poplava. Treba izbegavati vožnju jer se stvaraju velike gužve pa su nam otežane intervencije“, rekao je Simović.

Zbog velike količine oborina u Dubrovniku je poplavljen, a na Jadranskoj magistrali zabieženi su odroni. Činjenica da je Stradun poplavljen turistima, čini se ne smeta, pa hodaju kroz duboku vodu, javlja Dubrovački vjesnik.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković na društvenim je mrežama pozvao građane da ne izlaze iz svojih kuća.

„Trenutna ekstremna količina padalina poplavila je gotovo sve ulice u gradu. Sve dežurne službe su na terenu. Na žalost ovo nije sve. Prema najavama u razdoblju od 15 do 23 sata očekujemo ekstremne količine padavina koje će uzrokovati brojne probleme stoga molim sve sugrađane da ne izlaze ako ne moraju“, istaknuo je Franković i građane pozvao da zaštite svoju imovinu.

Dežurne službe maksimalnim će naporima pomoći pri ispumpavanju objekata, ali uz ovakve ekstreme nije moguće u potpunosti rešiti problem bujičnih poplava, istakao je.

Državni hidrometeorološki zavod za dubrovačko je područje izdao narandžasto upozorenje za grmljavinsko nevreme uz obilnu kišu i olujan vetar koje je na snazi sve do ponoći.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter