Izvor: HAPPY BSC
11.03.2022 u 11:05
0

HITNO SE OGLASIO PREMIJER HRVATSKE I POTVRDIO CRNE VESTI! Plenković otkrio sve o eksploziji u Zagrebu

Hrvatska vlada danas je saopštila da je na području Jaruna u Zagrebu pala bezpilotna letelica vojnog tipa koja je u hrvatski vazdušni prostor ušla iz vazdušnog prostora Mađarske, a premijer Plenković je saopštio da je reč o letelici ruske proizvodnje.

„Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada bezposadne letelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski vazdušni prostor ušla iz smera istoka prema zapadu, odnosno iz vazdušnog prostora Mađarske, brzinom od 700 kilometara na sat na visini od 1.300 metara„, precizira se u saopštenju, prenosi Hina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji se trenutno nalazi u Parizu na sastanku EU lidera o stanju u Ukrajini, obratio se danas javnosti, navodeći da je reč o letelici ruske proizvodnje.

„Prema onome što sada imamo kao informaciju, reč je o letelici ruske proizvodnje. Ne zna se je li bila u posedu ruske ili ukrajinske vojske“, naveo je Plenković.

„Zna se da je došla u Hrvatsku iz pravca Mađarske, a u Mađarsku iz pravca Rumunije. Znamo da je letela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu. Dobro je što nema povređenih i pala je na deo koji nije ni kuća ni zgrada. Nadležne službe obavljaju istragu“, rekao je hrvatski premijer.

On je dodao da je Hrvatska kontaktirala ukrajinsku stranu u vezi informacija o tome kako je ta letelica došla čak do Zagreba, prenosi Indeh.hr.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter