Izvor: ALO
26.07.2024 u 21:17
0

HRVATI U BULI ZBOG RASTA CENA: Čokolada danas DUPLO SKUPLJA nego juče

Cena svih čokolada vrtoglavo raste, u svim trgovinskim lancima u Hrvatskoj

Izuzetak su mlečne čokolade od 80 do 100 grama, za koje je Vlada Hrvatske  „zacementirala” cenu na 1,29 evra.

„Ako me sada nije oborilo, neće nikada. Riki sa pirinčem u Kauflandu (normalna redovna cena od kada smo prešli na evro je 3,19 evra), od danas je 6,29 evra. Kako je moguće da su će povećati cene za 100%“, žali se jedan građanin u grupi Zgrabi kod i akcije na Fejsbuku.

JEZIVE SCENE U HRVATSKOJ: Pronađeno telo u Dunavu

Ali na pitanje da li je to bio previd, odgovor je, piše, „ne, tako je od danas”.

„Pa nama Hrvatima novac raste na drveću i sve je OK. Niko se ne buni osim na Face“, „Prestanite da kupujete pa ćete videti kako brzo cena pada“, „Cene u Hrvatskoj više nisu normalne.

„Nakon dve sedmice koje samproveo u Italiji moj zaključak je da se nama iz Rijeke isplati da to uradimo u Udinama jer su cene nekih proizvoda 3-4 puta jeftinije nego ovde“, „Čokolada za kuvanje je bila 2,50 evra, sada je 4,50″, “ Strašno, ionako će biti u tragovima čokolade, a dosta stiropor pirinča!“, „Ništa, ne jedemo čokoladu!“, „Od 1. jula Kraš i Kandit su drastično podigli cene svega što sadrži kakao zrna. Pada, naši proizvođači takođe pronalaze način da podignu cene, nadam se da će tržište to kazniti. Samo želimo da prestanemo da kupujemo sve što je drastično poraslo…“, stoji među komentarima ogorčenih potrošača.

Jer, ipak, nije samo Kanditova Riki čokolada od 300 grama poskupela poslednjih nedelja. I ne samo u Kauflandu!

Cene svih čokolada vrtoglavo rastu, u svim trgovinskim lancima, osim mlečnih od 80 do 100 g, kojima je Vlada „zacementirala” cenu na 1,29 evra.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter