Izvor: HappyBSC
18.05.2020 u 10:45
0

HRVATSKA: Poslanici raspravljaju o raspuštanju parlamenta

Hrvatski sabor danas odlučuje o raspuštanju parlamenta na predlog šest poslaničkih klubova vladajuće većine, a zbog raspisivanja parlamentarnih izbora.

Za izglasavanje odluke o raspuštanju potrebno je 76 glasova poslanika, a predsednik poslaničkog kluba HDZ-a Branko Bačić uverava da će odluka biti doneta sa 80 glasova.

Predsednik SDS S-a Milorad Pupovac je u parlamentu rekao da odluku o raspuštanju parlamenta treba doneti sa svešću da je potreban radikalan zaokret.

„Ako ne želimo da se ovo kroz što smo prolazili proteklih godina ne nastavi i da se iznova pojavljuju oni koji će spašavati narod i tobože govoriti u njihovo ime, u ime kluba SDS S-a taj radikalan zaokret vidimo kao neophodan zaokret u pogledu tolerantnog građanskog društva. Ako ova zemlja želi vladavinu zakonitosti, jednakost svih pred zakonom i Ustavom, moramo krenuti od nulte tačke, a to je tolerancija prema razlikama, u političkim i verskim stavovima, etničkim identitetima i drugim vrstama identiteta. Danas se borimo ne bismo li to povratili“, rekao je Pupovac.

Istakao je da je neophodna održivost u ekonomiji, a ona je neodrživa.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

LEKOVITE I MOĆNE Počela je sezona, a ovo voće je 10 puta bolje od aspirina!

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Evo kakvo nas vreme očekuje!

DOKAZALA I NAUKA: 11 bapskih priča koje su APSOLUTNA ISTINA!

LEPA LUKIĆ PRVI PUT NAKON IZOLACIJE: Za 50 godina nisam ovo doživela (VIDEO)

OVO NIJE TEORIJA ZAVERE VEĆ NOVO ČOVEČANSTVO Pročitajte 24 tačke Agende Novog svetskog poretka (FOTO)

„Ekonomska nezavisnost ne postoji. Sve ono na temelju čega bismo je mogli imati, je ili rasprodato ili neiskorišteno“, rekao je Pupovac.

Naglasio je važnost obnove poljoprivrede, potreban zaokret prema novim tehnologijama i industrijama, sferi nauke i obrazovanja, jer jedino tako se, kaže, može graditi ekonomska neovisnost.

Inače, predstavnici dela zagrebačke opozicije proveli su noć pred zgradom Hrvatskog sabora, nezadovoljni raspuštanjem sabora pre usvajanja zakona o obnovi Grada Zagreba, nakon nedavnog zemljotresa.

Ako parlament danas bude raspušten, na potezu je predsednik Zoran Milanović koji će se odlučiti za jedan od četiri predložena datuma – 21. i 28. juna ili 5. i 12. jula.

Parlamentarni izbori moraju biti održani u roku od 30 do 60 dana od raspuštanja parlamenta, što znači da bi poslednji rok za izbore bio 12. jul, a najraniji 21. juna.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter