Izvor: telegraf.rs
06.12.2020 u 20:03
0

ISPLIVALI DETALJI NESREĆE: Jezivi vrisak dečeka kog je lift priklještio, spasioci potreseni prizorom

Vatrogasci su za samo tri minuta oslobodili dete.

„Zgrada je stara kao i lift, međutim, lift je pre godinu dana remontovan, ali očigledno ne dobro. Dok se voziš njime možeš da otvoriš vrata“ – ispričao je komšija nesrećnog dečaka kog je prignječio lift u Zagrebu u Ulici Frane Bulića.

Vatrogasci su za samo tri minuta oslobodili dete. Izneli su ga napolje gde je već čekala Hitna pomoć. Pomagala im je i policija.

OVO MORATE ZNATI

PEVAČU STALO SRCE: Preminuo DŽEJ RAMADANOVSKI u 56. godini

CRVENA ZVEZDA JESENJI ŠAMPION SRBIJE: Crveno-beli dva kola pre kraja pobedom u Užicu stekli nedostižnu prednost! VIDEO

UGLEDNI VIRUSOLOG TVRDI: Vakcina je spas za sve, ako ostvarimo imunitet stada, od maja smo bezbedni

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Još 5.809 novozaraženih, 58 preminulih, na respiratorima 278 pacijenata

POVEDITE RAČUNA: Ovo su radna mesta na kojima se KORONA najlakše i NAJBRŽE PRENOSI

OTKRIVEN IDENTITET UBIJENIH MLADIĆA U OKOLINI SREMSKE MITROVICE: Nasrnuli sekirama na braću, krv šikljala

Očevici kažu da se vrisak deteta čuo i izvan zgrade. Spasioci su bili potreseni, ali su uspeli da ostanu pribrani i brzo su pomogli detetu.

– Zadnje policijsko vozilo je otišlo oko 17.45. Mnoštvo stanara, vatrogasaca i policajaca je u jednom trenu bilo ispred zgrade. Tek smo kasnije saznali o čemu se radi – priča komšija iz Bulićeve ulice.

Barem tri vatrogasna vozila su bila ispred zgrade, dodao je.

Dečak se sa porodicom, mamom, tatom i sestrom, kako kažu komšije, nedavno doselio u zgradu.

– Zgrada je stara kao i lift, međutim, lift je pre godinu dana remontovan, ali očigledno ne dobro. Dok se voziš njime možeš da otvoriš vrata – priča komšija.

Kaže kako bi liftovi u centru trebalo da budu sigurniji, a posebno za decu.

– Mi stariji o tome ne razmišljamo, znamo kako funkcioniše, ali istina je da između spratova mogu da se otvore vrata, nema zaštite. Nikako nije prikladno za decu – objašnjava.

Sin i otac spremali su se u šetnju, tata je obuvao cipele, a dečak je ušao u lift. Šestogodišnjak se verovatno uspaničio kada je lift krenuo pa je pokušao da se uhvati za šipke ili da otvori vrata. Lift je stao kada je osetio otpor – priča drugi potreseni komšija. Kaže da ništa ne zna, da jedino može da nagađa što se tačno dogodilo.

Komšinica je pozvala pomoć, čula je kako komšija viče, vatrogasci i policija su ekspresno došli.

– Bili su pred zgradom za 2-3 minuta i brzo izveli akciju, bili su jako potreseni. Nadamo se da će biti dobro, to je trenutak nepažnje, velika nesreća na kakvu niko nije spreman – priča.

Načelnika Kancelarije za upravljanje u hitnim situacijama kaže kako nesreće s liftovima i nisu baš retke.

– Obično ljudima ostane priklještena ruka ili noga i to se uglavnom događa u liftovima koji nemaju sigurnosna vrata. Ali vatrogasci u Zagrebu su opremljeni za takve intervencije kako bi mogli brzo da reaguju i pomognu ljudima – rekao je Pavle Kalinić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter