Izvor:
30.05.2024 u 17:23
0

JAJIMA GAĐAO KOLONU U KOJIMA JE MILOJKO SPAJIĆ: Incident u Kotoru pred samit na kom su bili svi balkanski lideri, Kotoraninu preti zatvorska kazna

Službenici kotorske policije podneli su Sudu za prekršaje u tom gradu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kotoranina Marka Perovića zbog toga što je, kako je navedeno, gađao jajima vozila iz pratnje premijera Milojka Spajića.

Incident se, kako nezvanično saznaju podgoričke Vijesti, desio 15. maja prilikom održavanja dvodnevnog Samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije (EU), koji je u hotelu “Hyatt regency Kotor Bay” na Prčanju, okupio lidere zemalja regiona, predstavnike EU i Sjedinjenih Američkih Država. Domaćin tog skupa bio je premijer Spajić.

“Službenici Sektora policije Odeljenja bezbednosti Kotor podneli su Sudu za prekršaje Budva – Odeljenje Kotor zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Marka Perovića iz Kotora zbog toga što se dana 15. maja 2024. godine oko 14 časova u mestu Prčanj, ponašao naročito drsko na način što je bezbednosni eskort sa štićenom ličnošću, predsednikom Vlade Crne Gore, gađao jajima, čime je počinio prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru”, piše u dnevnom izveštaju o aktivnostima kotorske policije koji je juče podnet nadležnima, a u koji su Vijesti imale uvid.

 

Ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, ni Vlada nisu proteklih dana zvanično informisali javnost o ovom incidentu, odnosno činjenici da je premijer u Kotoru pred početak velikog međunarodnog skupa, čiji je bio zvanični domaćin, dočekan jajima kojima je gađana njegova kolona.

Građaninu koji je gađao Spajićevu pratnju preti visoka novčana kazna ili čak kazna zatvora. Prema Zakonu o javnom redu i miru koji reguliše prekršaj “naročito drsko ponašanje”, piše da “ko na javnom mestu grubo vređa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uvredljivo, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 250 do 1.000 evra ili kaznom zatvora do 60 dana”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter