Izvor: 24 sedam
04.10.2024 u 09:08
0

JAKE POPLAVE I ODRONI: Ima nestalih i povređenih (VIDEO)

Kuće su poplavljene, putevi blokirani, a nema ni mobilnog signala

Zbog poplava nakon obilnih padavina Jablanica, na jugu Bosne i Hercegovine, potpuno je blokirana, a ima prijava o nestalim i povređenim ljudima, prenosi Klix.ba.

Kako navodi portal, kuće su poplavljene, putevi blokirani, a nema ni mobilnog signala. Gorska služba spasavanja (GSS) Jablanica pozvala je stanovnike da se jave kako bi pomogli toj službi i vatrogascima u akcijama spasavanja.

 Iz Vatrogasne stanice Jablanica rečeno da je naselje u potpunosti blokirano.

– Policija nas je obavestila da je blokirana i pruga. U Jablanicu se trenutno ne može ni ući, niti izaći. Fiksni telefoni rade, ali mobilna telefonija nema signala – naveli su iz Vatrogasne stanice.

GSS je navela da su poplavljene saobraćajnice.

Iz Federalne uprave civilne zaštite saopšteno je da je prekinuta putna komunikacija na pravcima Jablanica -Mostar, Jablanica – Risovac, Jablanica – Prozor Rama i Jablanica – Konjic.

Osim Jablanice, zbog obilnih padavina poplavljene su ulice i stambeni objekti u Kiseljaku i Kreševu.

Iz Službe za civilnu zaštitu Opštine Kiseljak apelovali su na stanovništvo da ne kreće na put, a da u hitnim slučajevima pozovu navedenu službu, vatrogasce, hitnu pomoć ili policiju.

Iz Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ u Kiseljaku saopšteno je da će nastava biti odložena zbog poplava.

Zbog velikih bujica i odrona ugroženo je stanovništvo, uz informacije da ima veliki broj povređenih i nestalih osoba. Deo Buturović Polja takođe je odsečen od lokalnog puta, kao i da je teško pristupiti ljudima. U mestu Ostrožac došlo je do odrona pruge.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter