Izvor: 24sedam
09.09.2024 u 13:29
0

JAKO NEVREME POGODILO HRVATSKU: Makarska pod vodom

Na severozapadu Istre pala količina kiše koja inače padne u celom mesecu

Nakon visokih temperatura i pravih tropskih vrućina, velika promena vremena stigla je tokom noći u Hrvatsku i donela obilnu kišu širom jadranske obale.

Jako nevreme zahvatilo je Makarsku, a kako je prikazano na video-snimku, koji je objavljen na društvenoj mreži Tiktok, vozači se doslovno probijaju kroz bujicu reke koja je preplavila ulice. Kako javljaju tamošnji meteorolozi, palo je već 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Takođe, građani javljaju da je potopljen i brod u krčkoj luci, kao i da su talasi pomahnitali usled jake oluje.

Istramet piše kako je na severozapadu Istre pala količina kiše koja inače padne u celom mesecu, a Hrvatski auto-klub (HAK) javlja da su zbog loših vremenskih uslova u prekidu sledeće trajektne linije: Dubrovnik-Lopud-Suđurađ i Ploče-Trpanj, ali i katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Split-Vis, Split-Sutivan, Ubli-Korčula-Sobra-Dubrovnik i Split-Milna-Hvar-Korčula-Pomena-Dubrovnik, kao i brodska linija: Komiža-Biševo.

Iz HAK-a pozivaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na kolovozu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter