Izvor: Kurir
23.06.2024 u 13:03
0

JE LI VAM NEDOVOLJNO SVE VAŠE BOGATSTVO?

Imaju li Srbi, Bošnjaci i Hrvati pravo na neki svoj interes u BiH ili je samo važan interes SAD, a sva tri naroda treba da služe tom interesu, upitao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je naveo citat Majkla Marfija, američkog ambasadora u Sarajevu, da je „mirno razdruživanje pretnja interesima SAD“.

DALMATINAC ŠOKIRAN CENOM SLADOLEDA U DUBROVNIKU: 1 avio-karta košta kao 2 kugle

Dodik je upitao imaju li pravo Srbi, Bošnjaci i Hrvati sami da se dogovore?

– Kako se dogovorimo, tako će nama biti. Ili treba da budemo pokusni kunići u nečijem eksperimentu. Je li vam nedovoljno sve vaše bogatstvo, pa biste i ovo naše malo da uzmete – dodaje Dodik u postu na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Navodi da je najveća zabluda bošnjačkih političara da Amerika želi da ostvari interese Bošnjaka.

– Naš narod kaže: „Tuđa ruka svrab ne češe“. Nije Austrija anektirala BiH da bi je razvila, već da bi odavde odvukla sve što se moglo odvući. Kako je bilo tada, tako je i danas, samo je drugi protagonista – ističe on.

Dodik dodaje da Ameriku zanimaju samo njeni interesi, a za Bošnjake, Srbe i Hrvate ih briga kao za lanjski sneg.

– Kao što ih nije bila briga za Iračane, Sirijce, Libijce, Egipćane, Avganistance, u čijim zemljama su napravili haos isključivo zbog svog interesa. Amerika nikada i nikome nije davala, već je uzimala. Ne znam zašto bošnjački političari naivno veruju da su oni posebni i da će njima nešto dati – ističe Dodik.

On kaže da, ako je neko i imao iluzije, Marfi ih je juče raspršio.

– Bošnjaci svoj interes, kao i Srbi i Hrvati, mogu ostvariti samo međusobnim dogovorom – napominje Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter