Izvor: Politika
18.08.2024 u 19:54
0

JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA UHAPŠEN: Osumnjičen je za višemilionsku prevaru

Državljanin Poljske, jedan od najtraženijih lica za kojima je raspisana međunarodna poternica od strane Poljske

PODGORICA – Državljanin Poljske, jedan od najtraženijih lica za kojima je raspisana međunarodna poternica od strane Poljske i Južne Koreje, uhapšen je danas u Podgorici, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Portal RTCG saznaje da je u pitanju Roman Zimian (51) koji se sumnjiči za krivična dela iz oblasti ekonomskog kriminala i to za težak obik prevare u većem obimu, pranje novca, krađa i povreda zakona.

Za ova krivična dela propisana je kazna doživotnog zatvora u Južnoj Koreji

KAKAV UŽAS: Slovenac u kampu snimao golu decu!

Iz policije su kazali da su Zimiana službenici Uprave policije locirali juče i uhapsili ga u Master kvartu, gde se skrivao pod lažnim identitetom.

On će biti sproveden sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici u cilju određivanja ekstradicionog pritvora.

Zimian je jedan od osnivača i vlasnika fonda „Future net“ u čijoj je delatnosti trgovina digitalnim i kriptovalutama.

Osumnjičen je da je zajedno sa svojim partnerom S.M. oštetio veći broj lica sa teritorija Poljske i Južne Koreje, nanevši štetu u ukupnom iznosu od oko 21 milion američkih dolara.

Njegov partner S.M. je uhapšen u Grčkoj, a zatim u Albaniji. Zimian je, pak, 2022. godine bio uhapšen u Italiji, ali je odatle pobegao iz kućnog pritvora, prenosi Tanjug.

„Nakon što je u komunikaciji sa inostranim partnerima potvrđen identitet lica, izvršeni su pretresi na lokaciji gde je traženo lice boravilo i to prilikom službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Grupe za visokotehnološki kriminal i Regionalnog centra bezbjednosti Centar su pronašli i oduzeli tehničke uređaje i predmete za koje se sumnja da proističu iz krivičnog dela i koji su privremeno oduzeti do okončanja ekstradicionog postupka“, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter