Izvor: NOVOSTI
12.10.2024 u 15:45
0

JOŠ JEDNO TELO PRONAĐENO: Broj preminulih u BiH raste

Spasioci i druge službe pronašli su još jedno telo nakon poplava koje su pogodile Federaciju BiH.

Ova informacija je potvrđena a trenutno traje akcija izvlačenja na području Konjica. Identitet žrtve još nije poznat.

Do sada je u poplavama koje su pogodile BiH stradalo najmanje 24 osobe. Brojna pomoć u novcu, mehanizaciji i ljudstvu svakodnevno pristiže u poplavljene krajeve.

ŠTETA USLED POPLAVA U BIH PROCENJUJE SE NA OKO MILION I PO EVRA: Izjavio Nermin Nikšić

Još se radi na potpunoj normalizaciji saobraćaja na putu Sarajevo-Mostar.

Spasioci i mašine Republičke uprave civilne zaštite i dalje koordinisano deluju u Jablanici u Federaciji BiH, tragaju za nestalim ljudima i saniraju posledice velike bujične poplave koja je nedavno pogodila ovo mesto na Neretvi i odnela ljudske živote.

Iz Republičke uprave civilne zaštite saopšteno je da probleme stvara zakrčena lokalna deponija otpada.

– Ogromne količine mulja, blata, raznih vrsta smeća proteklih dana su opteretile odlagalište tako da se ulažu napori da se deponija preuredi kako ne bi usporavala rad međunarodnog modula mašina spasilaca i mašina u Donjoj Jablanici – navodi se u saopštenju.

Na terenu su timovi Republičke uprave civilne zaštite za urbano traganje i spasavanje, za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom i mašinski tim.

Katastrofalne poplave su u noći između 3. i 4. oktobra zahvatile Hercegovačko-neretvanski i Srednjobosanski kanton.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter