Izvor: N1 ZAGREB
18.06.2024 u 15:35
0

LEGIONELA U HRVATSKOJ: Troje pacijenata umrlo , zarazili se preko vode u bolnici u Zagrebu

Troje ljudi zaraženih legionelom u zagrebačkoj bolnici „Rebro“ preminulo je, potvrdio je direktor KBC Zagreb Ante Ćorušić.

Legionarskom bolešću se zarazilo petoro pacijenata bolnice u Zagrebu, a ranije je objavljeno da je dvoje od njih u teškom stanju. Kako je rečeno, oni su već bili teško bolesni, a legionarska bolest je drastično pogoršala njihovo stanje.

Prvobitno je bilo objavljeno da je dvoje preminulo, a kasnije je direktor KBC potvrdio smrt još jednog pacijenta.

“Odmah smo alarmirali Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je uradio sve analize i bakterija je izolovana u vodovodnom sistemu. U ovom trenu je u toku pasterizacija, odnosno ispušta se vrela voda iz svih slavina u bolnici”, rekao je Milivoj Novak, pomoćnik direktora za kvalitet.

Pošto je ustanovljeno da imaju zaražene pacijente, započeta je istraga odakle je krenula zaraza jer je poznato da se može proširiti ili iz klima-uređaja ili iz vode.

Epidemije ove bolesti uglavnom su povezane s vodovodom bolnica, hotela i javnih kupališta ili bazena. Uglavnom nema prenosa s čoveka na čoveka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter