Izvor: 24sedam
20.09.2024 u 22:20
0

LEK ZA PRITISAK SE HITNO POVLAČI IZ PROMETA: Otkriven razlog

Radi se o kardiovaskularnom leku koji sprečava ubrzani rad srca i nadzire snagu kojom srce pumpa krv te širi i krvne žile

Firma BELUPO lekovi i kozmetika d.d., nosilac odobrenja za lek NIBEL 5 mg tablete, pakovanje 28 tableta u blisteru, u kutiji, u saradnji s HALMED-om sprovodi povlačenje serija 29113121 i 29714032 predmetnog leka. Povlačenje se sprovodi do nivoa apoteka.

Radi se o kardiovaskularnom leku koji sprečava ubrzani rad srca i nadzire snagu kojom srce pumpa krv te širi i krvne žile, što takođe doprinosi sniženju krvnog pritiska.

Zašto se lek povlači?

„Navedeni postupak povlačenja sprovodi se zbog povišenog nivoa nitrozaminskih onečišćenja u leku u odnosu na prihvatljiv nivo unosa propisane u Evropskoj uniji.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije leka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću. Na temelju dostupnih podataka, trenutno ne postoji rizik za sigurnost pacijenata koji uzimaju ovaj lek. Bolesnici treba da se obrate svom lekaru ili u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutne terapije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter