Izvor: KURIR
05.08.2024 u 16:45
0

LEKARI OSTALI U ČUDU KAD SU VIDELI ŠTA JE USPELA DA PROGUTA MLADA AMERIKANKA: „Samo mi je kliznulo niz grlo“

"Srećna sam što sam živa i zabrinuta kako ću se ikada ponovno usuditi da koristim četkicu. Moram zube da perem oprezno i sporo..."

Amber Hunt (38) jedva je, tvrdi, preživela svoj godišnji odmor u Hrvatskoj, a razlog tome je što je progutala četkicu za zube dugu 20 centimetara. Otada se užasava pranja zuba.

Amber je jul, zajedno sa suprugom Amirom Devarkom (41) i dvoje dece, provela u Hrvatskoj kod svekra i rođake, a jednog dana je ova majka iz Ohaja prala zadnje zube kada joj je četkica ‘kliznula niz grlo‘. Pokušala je, tvrdi, da je dohvati ali nije uspela i počela je da paniči. Njen suprug ju je brzo odveo u bolnicu kako bi četkicu otklonili stručnjaci.

Amber se sada prieća incidenta nakon kog se plaši ovog ‘alata za oralnu higijenu‘. Kako kaže, nakon što je stigla u bolnicu doktori nisu verovali da je uspela da proguta četkicu pa su ju podvrgli endoskopiji, pregledu unutrašnjosti tela.

BIO SAM NA OBALI I ČUO UPOMOĆ: Oglasio se komandir koji je spasavao decu

Nakon što je došla, lekarima je objasnila šta joj se dogodilo, ali oni na ultrazvuku jednostavno nisu mogli da vide četkicu u stomaku.

„Nisu mogli ništa da vide, pa mi nisu verovali, zvali su mog svekra da proveri kupatilo kako bi bili sigurni da četkicu nisam bacila. Poslali su nas kući, ali smo se vratili drugo jutro. Podvrgnuli su me endoskopiji nakon čega su ipak u mom želucu našli četkicu i prebacili me u drugu bolnicu“, priseća se Amber.

Nakon što doktor nije mogao da izvadi četkicu, prevezena je u KBC Split gde joj je ona nakon 45 minuta konačno uklonjena. Dok je Amber bila budna doktori su na kameru, koju su spustili niz njeno grlo, svezali konac odnosno trakicu, pomoću koje su uspeli da dohvati četkicu.

„Srećna sam što sam živa i zabrinuta kako ću se ikada ponovno usuditi da koristim četkicu. Moram zube da perem oprezno i sporo i da proverim da li su mi ruke suve da mi se slučajno opet ne sklizne. Bilo je baš strašno i šokiralo je celu porodicu. Incident nam nije uništio godišnji odmor, ali to ne bi bilo tako u slučaju da se dogodilo nešto opasnije i užasnije“, zaključila je Amber.

Dodaje da ima sreće što se četkicom nije ugušila nego je ona završila u njenom želucu.

„Kad se sve desilo pomislila sam da ću umreti, nastavila sam da gutam sline, mogla sam još da dišem i pokušala sam da je dohvatim, ali nije išlo. Inače patim od bolesti grčenja mišića stoga grlo rastežem svakih nekoliko meseci pa četkica valjda zato nije zapela“, završila je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter