Izvor: Tanjug
20.06.2020 u 13:41
0

LINTA: Izbeglim Srbima ZG, PR, Sarajevo, krše ljudska prava!

Srbima proteranim iz Hrvatske, BiH i sa KiM masovno se krše ljudska prava jer zbog šovinističkih politika koje se vode u Zagrebu, Sarajevu i Prištini ne mogu da ostvare imovinska i druga prava, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta.

Povodom Svetskog dana izbeglica ocenio je da se prava izbeglih Srba krše i zbog dvostrukih standarda zapadnih centara moći.

– Zbog toga je važno da Srbija daleko snažnije i aktivnije traži i insistira u međunarodnoj zajednici da se konačno počne sprovoditi Aneks G Bečkog sporazuma o sukcesiji pod nazivom „Privatna svojina i stečena prava – rekao je on.

OVO MORATE ZNATI

PUTIN LJUT: Istina o Drugom svetskom ratu potrebna svima

SAMO JE ĆUTAO: Nakon žurke gde je SILOVAN, DEČAK TIHO otišao na SPAVANJE!

PREMIJER MALTE NALOŽIO ISTRAGU: Novinarka UBIJENA jer je RAZOTKRILA MUTNE RADNJE malteške kompanije i režima u Crnoj Gori!

AMERIKA PRETI: Nećemo dozvoliti Kinezima i Rusima da jačaju NUKLEARNI ARSENAL!

TENK NA MARAKANI VIŠE NIJE SAM! Stiglo je još nešto! (FOTO)

Dodao je da po tom dokumentu svim građanima i pravnim licima moraju biti priznata, zaštićena i vraćena prava koja su imali na dan 31.12.1990. godine na prostoru bivše Jugoslavije.

– Takođe, u Aneksu G stoji i da će oduzimanje imovine pod pritiscima i prijetnjama nakon navedenog datuma biti ništavno – precizirao je on.

Linta zahteva da Komesarijat za izbjeglice i migracije i druge nadležne državne institucije u što kraćem vremenskom roku konačno reše stambeno pitanje svih proteranih Srba i drugih prognanika koji su 25 i više godina podstanari ili žive u neljudskim uslovima.

On je istakao da je još 2012. godine pokrenut Program Regionalnog stambenog zbrinjavanja čiji je cilj da se obezbede trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

– Nažalost, Regionalni stambeni program u Srbiji se sprovodi veoma sporo. Zbog toga je važno da se njegova realizacija maksimalno ubrza i da nijedna izbeglička porodica u Srbiji ne ostane sa nerešenim stambenim pitanjem – rekao je on.

Dodao je da zahteva i da sve izbegličke porodice dobiju pravo otkupa svojih stanova koji su izgrađeni sredstvima međunarodnih organizacija pod povoljnim uslovima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter