Izvor: kurir
04.07.2024 u 13:26
0

MAJKA UBILA BEBU I BACILA JE U BUNAR: Predviđena joj je MALA kazna, poznato ZAŠTO

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv majke koja je prošle godine rodila bebu i potom je bacila u bunar u selu kod Perušića.

Prvobitno je 21-godišnja devojka optužena za krivično delo teško ubistvo, ali je posle psihijatrijskog pregleda i uviđaja utvrđeno da je to uradila „u stanju teškog psihičkog stresa“ zbog trudnoće i porođaja. Iz tog razloga joj ne preti kazna dugotrajnog zatvora, ali zakon u ovom slučaju predviđa zatvorsku kaznu od šest meseci do pet godina.

 

Prema Krivičnom zakonu, za to delo predviđena je kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina, dok je za krivično delo teškog ubistva predviđena kazna od najmanje 10 godina.

„Optužnicom se 21-godišnja okrivljena tereti da je 30. jula 2023., na području opštine Perušić, usled stanja jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće i poroda počinila navedeno krivično delo na štetu svog tek rođenog deteta“, stoji u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter