Izvor: Alo.rs
07.02.2021 u 09:08
0

MILAN KNEŽEVIĆ: Srbi su preživeli golgotu!

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević kaže da bi, nakon što je Apelacioni sud u Crnoj Gori ukinuo prvostepenu presudu u slučaju „državni udar“, trebalo utvrditi ko je i na koji način davao naloge sudijama i Specijalnom državnom tužilaštvu da krenu u politički progon njega, Andrije Mandića i drugih srpskih državljana koji su tada optuženi za ovu aferu..

Pročitajte još:

U Britaniji prvu dozu vakcine primilo 11,5 miliona ljudi

Tamo nisu ubijani ni Srbi ni deca! Prljava američka kampanja protiv filma „Dara iz Jasenovca“

Radnici Pošte traže VEĆE PLATE i naknade za obolele od Kovida

PARTIZAN REĐA PORAZE: Igokea pobedila crno-bele u Beogradu

– Za nas je najvažnije da se utvrdi ko je i na koji način davao političke naloge da se krene u ovakav monstruozan politički proces protiv lidera DF i ostalih srpskih državljana. Satisfakcija mi je da su svi srpski državljani oslobođeni i da su izdržali veliku golgotu jer nisu hteli da potpišu sporazume o krivici – kaže Knežević.

U slučaju da su to uradili, dodaje, to bi se koristilo da se upre prst u njega i Mandića.

Na pitanje kako se oseća posle oslobađajuće presude, Knežević kaže da ga od zakasnele pravde više boli to što i dalje ostaje „zarobljeno, korumpirano i kriminalizovano pravosuđe“.

– Osećam se ispražnjeno i potišteno. I za vreme sudskog postupka sam se osećao kao slobodan čovek. Već sam parafrazirao Fidela Kastra i rekao: „Mogu da me osude na 100 godina, ali će me istorija osloboditi!“ Naše jedino oružje su bili zajedništvo, hrabrost i istina – zaključuje Knežević.

Podsetimo, Apelacioni sud je ukinuo presudu kojom je optuženo 13 osoba za pokušaj terorizma i „državni udar“ na dan parlamentarnih izbora 2016. u Crnoj Gori. Osim Mandića i Kneževića, oslobođen je i bivši šef Žandarmerije Bratisval Dikić, koji je dosad bio u pritvoru.

 Andrija Mandić – bio sam spreman na sve.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže  da je očekivao da tužba protiv njih bude ukinuta:

– Bio sam spreman na sve, a znajući da sam nevin, očekivao sam da će ona biti ukinuta. Takođe, znao sam da su oni koji su sve ovo montirali, Milo Đukanović i Milivoje Katnić (glavni specijalni tužilac), istrajavali da tužbu i potvrde.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter