Izvor: BSCHAPPY
06.03.2024 u 21:28
0

MILANOVIĆ PREŽIVLJAVA DRAMU: Aktiviralo se klizište na ulazu u Predsedničke dvore

Na Pantovčaku se ponovno aktiviralo klizište, a Kabinet predsednika Hrvatske, Zorana Milanovića, o svemu je obavestio nadležne gradske službe. Očekuje se skori početak radova na sanaciji klizišta, poručuju iz kabineta.

Iz kabineta predsednika kažu da su obavljeni prvi stručni izvidi i očekuju skori početak radova na sanaciji klizišta, dok iz Grada Zagreb najavljuju da će radovi krenuti u ponedeljak

„Grad Zagreb je u saradnji s Kabinetom predsednika Republike Hrvatske izradio projektnu dokumentaciju za hitnu sanaciju potpornog zida, odnosno klizišta na samom ulazu u Predsedničke dvore. S hitnim radovima će se krenuti u ponedeljak, 11. marta 2024. godine“, naveli su.

HAPŠENJE U BANJALUCI: Pretukli mladića ispred kafića

„Za sanaciju klizišta unutar ograde u toku je provođenje istražnih radova kako bi se definisala veličina zahvata i izrada projekta hitne sanacije novonastalog klizišta“, poručili su iz Grada.

Ujedno dodaju i da će se u međuvremenu na pukotini postaviti zaštitni najlon kako ne bi došlo do daljeg prodiranja vode s površine.

Hrvatski portal  podseća da je problem nastao još 2010., odnosno 2015. kada se kompleks kabineta predsednika nalazi u katastru, a klizišta na području Zagreba ima više od 1000. Ovo je vezano za još 20-ak koji se nalaze u krugu kabineta predsednika, a zanimljivo je da je poslednja aktivnost posledica događaja koji se dogodio 2020. godine prije inauguracije predsednika Zorana Milanovića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter