Izvor: alo
23.06.2024 u 16:28
0

NE MOŽE DA SE DIŠE OD VRUĆINE PODGORICA PRAZNA: Izmerena rekordna temperatura

Jedan od najtoplijih gradova u Evropi trenutno je Podgorica, a juče je u 17 sati izmereno skoro 40 stepeni. Da budemo precizni, živa na termometru pokazala je 37.7, stoga su ulice glavog grada Crne Gore ovog vikenda skoro potpuno prazne, kao i bašte popularnih kafića. Napolje izlazi samo onaj ko mora

– Takva je Podgorica, oduvek je tokom juna, jula i avgusta pakleno, ali ipak čini mi se da je u poslednjih par godina nekako još toplije. Vidim da to pokazuju i zvanična merenja. Kad sam bio mlađi, bilo je vrućina ali se moglo bar disati, sada nema vazduha. Ja iskorstim rano ujutru da malo izađem napolje i prošetam, inaće i noći su jako teške, bez klime se ne može zaspati, kaže za RINU Milivoje Radulović iz Podgorice.

Veliki broj građana Crne Gore vikend tradicionalno koristi kako bi otišli do primorja i okupali se. Mada, taj ugođaj kvare ogromne gužve u saobraćaju.

– U kom god pravcu da krenete očekuju vas ogromne gužve iako još uvek nije ni jek sezone. Kilometarske kolone su svaki dan kod tunela Sozina, a zbog radova put do Boke Kotorske preko Budve duplo je duži nego inače, kaže Ivan Vuksanović iz glavnog grada Crne Gore.

KUĆA JE BILA DEMOLIRANA, PUNA KRVI: Dalmatinski policajci zatekli uznemirujući prizor

Ni građani sa severa Crne Gore sudeći po poslednjim merenjima više nisu pošteđeni velikih vrućina.

Juče su u Beranama i Pljevljima izmerene veće temperature nego na primorju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter