Izvor: SPUTNIK
01.08.2024 u 12:54
0

NEŠIĆ SE OBRATIO OŠTROM PORUKOM: Bošnjački političari više i ne skrivaju da žele nestanak Srpske

Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić rekao je da bošnjački političari više i ne skrivaju da žele nestanak Republike Srpske.

„Godinu i po dana otkad sam u Sarajevu nisam sreo bošnjačkog političara koji je spreman da prihvati da Republika Srpska postoji i da je trajna kategorija. Susrećemo se samo sa stalnim nasrtajima na Srpsku“, rekao je Nešić.
On je istakao da bošnjački političari konstantno atakuju na Republiku Srpsku i njene nadležnosti, a sve u cilju stvaranja unitarne BiH.
Nešić je rekao da oni žele promenu ustavnog uređenja u pravcu centralizacije BiH i da ne žele dogovor, što BiH, kako kaže, čini nemogućom državom.
On je istakao i da se politika „Trojke“, u kojoj se takmiče ko će više napasti Republiku Srpsku, ne razlikuje od politike SDA koja je isto to činila, a i dalje čini.
Nešić je rekao da ministar spoljnih poslova u Savetu ministara Elmedin Konaković napada nadležnosti u oblasti policije koje su Ustavom jasno definisane, ističući da tim narušava ustavni poredak.
Nešić je poručio da će se predstavnici Republike Srpske uvek boriti protiv nasrtaja na njene nadležnosti, jer je samo jaka Srpska garant opstanka Srba u BiH.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter