Izvor: Novosti
29.10.2021 u 19:36
0

NESUGLASICE U DRŽAVNOM VRHU HRVATSKE: Plenković- Ovo je puzajući državni udar!

Hrvatski  premijer Andrej Plenković nazvao je „puzajućim državnim udarom“ današnji potez predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je zabranio ministru odbrane da se obrati na polaganju vojničke zakletve u Požegi.

PROČITAJTE JOŠ: BUGARSKI OFICIR PRONAĐEN MRTAV U SARAJEVU!

– Takvo ponašanje predsednika Hrvatske je suprotno zakonu i nedopustivo. Ovo se slobodno može nazvati puzajućim državnim udarom – rekao je Plenković novinarima.

On tvrdi da Milanović „flagrantno krši zakone“ i da postoje najmanje tri primera njegovog nezakonitog ponašanja.

PROČITAJTE JOŠ: MUŠKARAC IZ BJELJINE OPTUŽEN ZA OBLJUBU: Seksualno zlostavljao dete od 15 godina

Plenković je rekao da će 9. novembra biti održan i Savet za odbranu i za nacionalnu sigurnost na kojem moraju da usaglase bitno različite stavove o vladavini prava.

Ministru odbrane Hrvatske Mariju Banožiću danas je zabranjeno da održi govor na polaganju zakletve vojnika u Požegi, te je on zbog toga zatražio ostavku načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga Roberta Hranja, prenose mediji 

Hrvatski predsednik Zoran Milanović je potom oštro kritikovao Banožića i rekao da je lično naredio da mu se zabrani da govori.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter