Izvor: KURIR
02.07.2024 u 16:05
0

NEVREME IZ CRNE GORE IDE KA SRBIJI, OČEKUJE SE POTOP U naredna 2 sata na udaru jake oluje biće prvo ovaj grad! Mogući JAKI GROMOVI

Ovog poslepodneva južni i jugozaapdni predeli Srbije nalaze se na udaru grmljavinskog nevremena iz Crne Gore, uz kišu i obilne pljuskove sa grmljavinom. Ovi procesi najizraženiji su na području Kosova i Metohije i Peštera.

U naredna dva sata ovaj grmljavinski sistem premeštaće se u jugozapadnoj visinskoj struji preko Topličkog okruga prema Nišavskom, a na udaru jake oluje naći će se vrlo uskoro i Niš.

Na širem poručju Niša nevreme će biti praćeno jakim gromovima i vrlo obilnim pljuskovima, pri čemu u kratkom vremenskom intervalu može da padne i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

OLUJA UNIŠTILA TREBINJE: Stabla padaju po putu, ulice poplavljene, Automobili IZLOMLJENI

 

U nastavku posle podneva kiše i pljuskova sa grmljavinom biće i u centralnoj i zapadnoj Srbiji, uz obilnije padavine, ali bez jačih oluja.

Ipak, očekuju se obilnije padavine, a palo bi novih 20 do 30 litara kiše po kvadratnom metru.

U Crnoj Gori ima mrtvih

Jako olujno nevreme nakon Slovenije, Hrvatske i Srbije jutros je stiglo i u Crnu Goru. Obilna kiša praćena jakim vetrom kidala je drveće, nosila crepove, plažni mobilijar i usporila saobraćaj.

Odjednom se smrklo kao da je noć. Posle je krenulo da tutnji, vetar je bio toliko jak da je kidao crepova sa krovova. Cigle su raute po ulici. Drveće je čupalo i kidalo grane. Oštećena je čak i jedna osnovna škola“ kazao je Predrag Bošković iz Nikšića.

Radnik na kranu gradilišta “Čelebić” u Čanju stradao je usled nevremena. Takođe, jedna osoba je stradala od udara groma na Luštici, saopšteno je Prtalu RTCG iz OKC-a Uprave policije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter