Izvor: KURIR
06.08.2024 u 21:41
0

NJENO SRCE SPASILO JE NEČIJI ŽIVOT A ONA JE STRADALA: „Opisala je baš ovako svoj kraj, na motoru“

Policajka Mara Koroljević iz Otoka poginula je u saobraćajnoj nesreći u blizini Bajakova.

Porodica je donirala njeno srce, znajući da je tako i Mara želela.

Nadaju se da će i njeni drugi organi spasiti još života, kaže brat Mato.

„Marino srce kucati ne prestaje!“, dirljiva je rečenica koju je na društvenim mrežama objavio Moto klub Vinkovci.

Njihova počasna članica, Mara Koroljević (37), policajka je koja je smrtno stradala na dužnosti u saobraćajnoj nesreći u petak na auto-putu Zagreb-Lipovac u smeru graničnog prelaza Bajakovo.

Njeno srce je nakon nesreće nekome drugome spasilo život jer ga je donirala.

Prema informacijama od lekara u bolnici u kojoj je transplantacija obavljena, osoba koja je srce ove mlade i humane policajke primila, dobro je, i brzo oporavlja, i dobila je na poklon novi život.

– Znate kakva je moja Mara bila? Najviše od svega srčana, sve je radila s ljubavlju, i zato smo majka i ja presrećni što je to njeno veliko, dobro srce nekome sad spasilo život. Baš su tako rekli i njeni prijatelji iz Moto kluba Vinkovci, čiji je bila počasni član radi svog humanitarnog rada – kaže Marin brat Mato Koroljević iz Otoka, gradića pored Vinkovaca u kojem je živela ova policajka.

Mesto je obavijeno tugom, jer Maru su svi u njenom kraju i voleli.

Uvek je bila nasmejana, uvek srećna, kaže njen brat.

– Čak i kad je prolazila kroz teške životne trenutke, kad joj nije bilo lako, ona je bila ta koja je tešila i uveseljavala druge. A kad nam je lani nevreme odnelo krov s kuće, njeni su se iz policije učas organizovali i došli da nam pomognu da pokrijemo kuću, svi mladi policajci su došli da pomognu, a stariji su ostali na poslu. Eto, takva je Marija, kako smo je zvali, bila – govori Mato u velikoj tuzi.

Maru će porodica i mnogobrojni prijatelji na poslednji počinak ispratiti u sredu na gradskom groblju u Otoku.

– Maro naša, počivaj u miru Božjem, čuvaj nas i prati s nebeskih puteva! Uvek ćeš biti u našim mislima i srcima, napisali su, puni tuge, članovi Moto kluba Vinkovci.

Nesreća u kojoj je tragično poginula dogodila se u petak u 15.45 upravo u smeru Bajakova, kad je, prema saopštenju policije, pešak (57), hrvatski državljanin, na središnjoj saobraćajnoj traci puta, ispred kolone kamiona, počeo da prelazi sa središnje saobraćajne trake na krajnju južnu saobraćajnu traku auto-puta, iako je tu zabranjeno kretanje pešaka.

Tad je na njega službenim motociklom naletela policijska službenica, imala je upaljenu rotaciju i nosila je kacigu, opisala je policija.

KRENUO DA IH RAZDVAJA PA ZAVRŠIO SA NOŽEM U STOMAKU: Posle obračuna policija BLOKIRALA deo grada

Stradalu policajku prvo su prevezli u Opštu bolnicu Vinkovci, a potom u KBC Osijek.

Lekari na žalost, nisu uspeli da je sačuvaju, kao ni pešaka koji je poginuo na licu mesta.

Porodica je pristala da, nakon srca, donirani budu i drugi Marini organi

– Kad smo, nekad ranije, nas dvoje razgovarali kako bi svoj život htela da završi, kad joj za to dođe vreme, opisala je baš ovako svoj kraj. Na motoru. Bila je puna života, i nije želela kraj da dočeka nemoćna. Nije kriva za nesreću, imala je upaljenu rotaciju, pešak joj je iznenada izleteo pred motor, na centimetar, mogla da ga videti nikako – kaže brat Mato.

Priča i kako je njegova sestra obožavala svoj posao, i dobro ga radila.

– Pričali su mi njene kolege kako je, kad bi zaustavila porodicu nevezanu u automobilu, roditeljima rekla da im za njih kaznu neće naplatiti, ali bi im onda naplatila najstrožu moguću kaznu zato što nisu zavezali svoju decu. To nije mogla da podnese. Kao što nije mogla da podnese ni one koji se voze u zaustavnoj traci. Kad je trebalo, vozačima koji su bili bezobrazni, inatljivi, itekako bi pokazala zube, a inače je bila jako meka, topla osoba – kaže tužni brat.

– Uveren sam da bi moja dobra Mara i sad bila presrećna, kad bi znala da je svojim velikim srcem nekome spasila život. Nadam se da će i drugi njeni organi biti donirani, ako je moguće, mi kao obitelj smo pristali na to. Voleli bismo da i tako Mara pomogne onima kojima pomoć treba – kaže brat Mato.

A momci iz moto kluba bi, dodaje na kraju, voleli osobu koja je Marino srce dobila, da prime u klub kao počasnog člana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter