Izvor: Tanjug
06.06.2022 u 17:25
0

NOVI JEDNOSTRANI POTEZI SARAJEVA Ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH pozvala sve institucije na priključenje merama EU prema Rusiji!

Prema dokumentu koji je objavila Radio televizija Republike Srpske (RTRS) ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković je bez institucionalne odluke, prosledila kao instrukciju svim institucijama BiH kojima poziva na priključenje merama EU prema Rusiji.

U dokumentu od 11. marta ove godine, koji je u posedu RTRS, Turkovićeva navodi da je sledom aktuelne situacije u Ukrajini, Evropska unija uvela niz restriktivnih mera s obzirom na rusko delovanje koje, kako je navedeno, destabilizuje situaciju u Ukrajini, te „podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Navodi i da s obzirom na obaveze BiH koje proističu iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, prethodni član 10. Sporazuma u kojem se navodi da će se političkim dijalogom sa stranom EU unaprediti sve veće približavanje stavova strana o međunarodnim pitanjima, uključujući pitanja u pogledu Zajedničke i bezbjednosne politike, kao i načela i principe definisane Strategijom spoljne politike BiH od 2018. do 2023, u kojem se između ostalog navodi da BiH treba da deluje u skladu sa obavezama koje proističu iz zaključenih i prihvaćenih sporazuma i drugih međunarodnih instrumenata, te članstva u međunarodnim organizacijama i asocijacijama.

NEUTRALNOST JE CILJ REPUBLIKE SRPSKE Milorad Dodik naveo je da krah spoljne politike BiH evidentan!

Uz dostavljenu listu usvojenih odluka, Turkovićeva je pozvala na ostvarenje navedenih aktivnosti.

Podseća se da ni Predsedništvo BiH, ni Savet ministara, a ni PD PS BiH nisu dali saglasnost za pridruženje sankcijama Evropske unije Rusiji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter