Izvor: KURIR
11.06.2024 u 09:05
0

OBRT U AFERI TUNEL: Vladimiru Eriću ukinut pritvor, na dokazima se ne nalazi njegov DNK

Ukinut je pritvor okrivljenom državljanininu Srbije, Vladimiru Eriću (33) kojem se stavlja na teret krivično delo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i krivično delo sprečavanje dokazivanja, saopšteno je iz Osnovnog suda

“Veće Osnovnog suda u Podgorici nakon izvršenog DNK veštačenja u kojem nije podržana hipoteza da je ovaj okrivljeni jedan od donora biološkog materijala na tragovima iz kojih je dobijen DNK profil, našlo da je dovedena u pitanje osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivična dela stavljena mu na teret. Nakon određivanja i produžavanja pritvora okrivljenom V.E.izvršeno je DNK veštačenje“, piše u saopštenju suda.

U Osnovnom sudu u Podgorici realizovana je ekstradicija okrivljenog Erića iz Kraljevine Švedske u Crnu Goru 20. marta 2024. godine, kada mu je na bazi do tad prikupljenih dokaza određen pritvor zbog opasnosti od bekstva.

“U toku istrage od strane Forenzičkog centra Uprave policije sačinjeni su izveštaji o DNK veštačenju od 15. maja 2024. godine u kojima se navodi da rezultati DNK analize ne podržavaju hipotezu da je okrivljeni V. E. jedan od donora biološkog materijala na tragovima iz kojih je dobijen DNK profil pogodan za interpretaciju u izveštaju o DNK veštačenju”, podsećaju iz suda.

DETALJI LIKVIDACIJE U SARAJEVU: Ubijeni Kršo nedavno izašao iz zatvora, pretio Sarajkiću duže vreme

 

Prilikom odlučivanja, veće je imalo u vidu dokaze na kojima se ranije temeljio materijalno-pravni osnov odnosno osnovana sumnja da je okrivljeni Erić izvršio krivična dela stavljena mu na teret, na bazi kojih je istom određen a potom i produžavan pritvor u istrazi.

“Međutim, imajući u vidu navedene rezultate DNK veštačenja koje je izvršeno nakon što je doneto poslednje rešenje o produženju pritvora, a koje je u smislu osnovane sumnje cenjeno u kontekstu radnji koje se okrivljenom stavljaju na teret da je izvršio kritičnom prilikom, po oceni veća dovedena u pitanje osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivična dela stavljena mu na teret, odnosno više ne postoji dovoljan stepen uverenja suda u tom pravcu.

Navedeno za posledicu mora imati ukidanje pritvora okrivljenom, jer je po zakonu nužno postojanje osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo za koje se tereti okrivljeni u odnosu na kojeg se odlučuje o pritvoru”, zaključuje se u saopštenju suda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter