Izvor: Blic.rs
12.06.2020 u 16:38
0

ODLIČNE VESTI IZ REGIONA Severna Makedonija ukida vanredno stanje

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da neće produžiti vanredno stanje uvedeno radi suzbijanja širenja epidemije korona virusa i pozvao lidere stranaka na sastanak o održavanju parlamentarnih izbora.

– Mislim da ne postoji potreba za novim vanrednim stanjem – rekao je Pendarovski u televizijskom obraćanju gradanima, prenosi Rojters.

Tridesetodnevno vanredno stanje uvedeno je u martu, a zatim je dva puta produženo za po 15 dana zbog povećanja broja obolelih. Vanredno stanje ističe u subotu u ponoć, piše Radio Slobodna Evropa.Vanredne mere uključivale su zatvaranje granice, zabranu javnog okupljanja i odlaganje parlamentarnih izbora zakazanih za 12. april.

OVO MORATE ZNATI

NAPAD NA MARIĆA! Zahar uradio neverovatnu stvar u studiju Happy TV!

JEZIVO SVEDOČENJE Trener me je silovao od 12 godine, morala sam da abortiram pre Olimpijskih igara

REČI KOJE ODZVANJAJU SRBIJOM Evo šta je Danica Grujičić rekla o kolegi Nestoroviću (FOTO)

DR NESTOROVIĆA KOD MARIĆA: Muškarci pažnja, ovo su posledice korone!

RATNA ZONA SIJETL: Vojska spremna da krene na narod! (VIDEO, GALERIJA)

Novi datum održavanja izbora nije odreden, ali je Pendarovski rekao da su izbori neophodni i u doba korona virusa koji neće skoro nestati kako bi se dobio „funkcionalan parlament i legitimna vlada“.On je pozvao lidere dve najvece stranke – SDSM Zorana Zaeva i VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog da se sastanku danas kako bi se pronašlo rešenje tako što ce državne interese staviti iznad ličnih i partijskih, prenosi MIA.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

CECA OTKRILA SVE O SVOM ZDRAVSTVENOM STANJU: Pozitivna sam na KORONU

ĐOKOVIĆ: Kao igrač i kao domaćin osećam se srećno(VIDEO)

Dr KISIĆ: Novi slučajevi zaraženih javljaju se nakon proslava

RECEPT NAŠIH STARIH: DOMAĆA POGAČA, MEKANA KAO DUŠA

– U protivnom, samo cemo otvoriti vrata za još vecu unutrašnsju krizu i ne samo da cemo dovesti u pitanje našu evropsku perspektivu, vec što je još važnije, potkopacemo naše napore da se izborimo sa pandemijom koja zahteva jasan konsenzus države i stabilne institucije – rekao je Pendarovski.

U Severnoj Makedonij je potvrdeno 3.364 slucajeva korona virusa, a preminule su 164 osobe.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter