Izvor: Telegraf
14.08.2024 u 14:55
0

OGLASIO SE OTAC DEVOJČICE OTETE U CRNOJ GORI: Majka ju je kidnapovala pre tri godine

Dok majka tvrdi da je otac nezakonito odveo dete iz Crne Gore, na GoFundMe je pre tri godine prijatelj oca pokrenuo akciju da devojčicu vrate tati

Crnogorski mediji preneli su danas vest da je u njihovoj zemlji kidnapovano maloletno dete. Kako su naveli, američka državljanka Trejsi Šenon Lin, koja četvrtu godinu ima stalni boravak u Baru, prijavila je policiji da je njenu maloletnu ćerku Zinleu Rajan kidnapovao njen otac Tomas Holenbek.  Međutim, na GoFundMe još pre tri godine pokrenuta je akcija „Vratimo Zinleu kući“, koju je pokrenuo prijatelj oca devojčice.

OPSADNO STANJE U CRNOJ GORI: Kidnapovano maloletno dete

Na stranici GoFundMe je akcija „Bring Zynlea Home!“ pokrenuta 3. novembra 2021. godine, koju je pokrenuo Džoš Brend, prijatelj oca devojčice.

Kako se navodi na stranici, Zinlea je imala tri godine kada ju je, kako se tvrdi, „otela majka i odvela iz zemlje u januaru 2021. godine“.

„Moj prijatelj, Tomas Holenbek, je njen otac. On ima puno starateljstvo i od tada se bori za njen povratak“, piše na početku objave.

Kako se dalje navodi, Holenbek je u septembru iste godine otputovao u Crnu Goru, otada se nalazio tamo i borio se za njen povratak.

„Potrebne su molitve kako bi se ova noćna mora uskoro završila i da se Zinlea vrati kući u Ameriku sa svojim ocem. Pokrenuo sam GoFundMe kako bi pomogao svom prijatelju da nastavi sa borbom“, piše u objavi.

Poslednji apdejt vesti bio je 12. novembra 2021. godine, kada je organizator akcije Džoš napisao da je „Tomas ove nedelje uspeo da poseti Zinleu na nekoliko trenutaka“.

Da podsetimo, prema rečima majke, koja je prijavila otmicu ćerke u Crnoj Gori, njen bivši vanbračni suprug je sa njihovom šestogodišnjom ćerkom ilegalno prešao crnogorsko-albansku granicu. Ona je informisana preko Ambasade SAD u Podgorici da je u američkoj ambasadi u Tirani tražio pasoš za dete. O otmici deteta obavešten je Interpol.

Šenon je za Primorski portal rekla da je jutros od Ambasade SAD u Podgorici obaveštena da je Tomas Holenbek u ambasadi SAD u Tirani zatražio da se za Zinleu Rajan uradi pasoš.

U toku je sudski postupak u Crnoj Gori oko starateljstva nad maloletnom Zinleom Rajan. Sud još nije doneo pravosnažnu presudu. Sud je prošle godine, u septembru, dozvolio da Tomas viđa našu kćerku dva puta nedeljno, utorkom i petkom od 16 do 21 sat. To pravo je počeo da koristi tek u junu ove godine. Dešavalo se da zakasni, ali je navodio da su to objektivni razlozi, gužva u saobraćaju. Do sinoć je uvek obaveštavao telefonom. Međutim, sinoć kada nije doveo dete, zvala sam ga, ali je telefon bio isključen. Tokom noći posle 22 časa sam pošla u Centar bezbednosti Bar i prijavila da dete nije vraćeno kući. Bila sam veoma zabrinuta. Strepela sam da je nije kidnapovao. Nažalost to se jutros i potvrdilo“, ispričala je Šenon Lin za Primorski portal.

Prema njenim navodima, u Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili kolegama u Podgorici da su videli dete i da fizički izgleda dobro. Iz ambasade SAD u Podgorici su, navodi Šenon, preporučili da sve prijavi policiji, kao i Interpolu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter