Izvor: kurir
10.09.2024 u 19:55
0

OLUJA POTPUNO RAZORILA JEDNO OD NAJLEPŠIH MESTA NA JADRANU: Bujica nosila zemlju u more, ljudi očajni: „Sve je uništeno“

Nevreme sa grmljavinom praćeno jakom kišom i jakim vetrom izazvalo je u ponedeljak uveče velike probleme na području Korčule i Orebića.

„Iz Lumbarde je stigla jedna dojava da je jak vetar odneo krov sa jedne kuće. I u Pupnatskoj Luci je zbog velike količine bujične vode popucao stari lokalni put 69022 i zatvoren za saobraćaj. Vatrogasci DVD-a Korčula i Upućeni su DVD Orebić, koji rade na sanaciji“, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite

„Prikupljamo obaveštenja o šteti koja je nastala na području našeg grada. Moramo odmah da pristupimo sanaciji kolovoza u Pupnatskoj Luci jer je put skoro potpuno uništen. Počeli smo sa čišćenjem. Molimo sve naše sugrađane da obaveste nas o pričinjenoj šteti i pošaljite fotografije na e-mail Grada: info@korcula.hr ili kontaktirajte njihov mjesni odbor/gradsku četvrt kojoj pripadaju kako bismo stekli uvid u situaciju – Nika Silić Maroević, gradonačelnica Korčule, saopšteno je na Fejsbuku.

Ona je kasnije u utorak napisala i da je „doneta odluka o privremenom zatvaranju dela lokalnog puta L69022 između Čare i Pupnata, od raskrsnice sa županijskim putem Ž6268 u naselju Čara do raskrsnice sa nerazvrstanim putem prema Pupnatskoj luci zbog oštećenja lokalnog puta usled obilnih padavina“.

Put će biti zatvoren dok se ne obezbede uslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja na predmetnoj deonici“, naveo je gradonačelnik.

A nakon nevremena, jedna od najlepših uvala na Korčuli, ali i na Jadranu, potpuno je promenila izgled jer je bujica odnela veliku količinu kopna u more. Uništen je i put. Fotografije posledica nevremena objavio je Mesni odbor Pupnat.

„Tokom nevremena koje nas je zadesilo nastala je nezamisliva šteta, a pravi obim će se znati tek sutra kada budemo imali pravi uvid. Molimo meštane za razumevanje i da prijave štetu kako bismo je prijavili nadležnima što pre kako bi se problemi rešili“, saopštili su.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter