Izvor: KURIR
04.06.2024 u 09:40
0

PAR VARALICA LAŽNO PRODAVAO NEPOSTOJEĆE TRAKTORE I PREVARIO 14 OSOBA ZA VIŠE OD 21.000 EVRA Evo kako je sve funkcionisalo

Par prevaranta je za samo dva meseca, prodajom nepostojećih traktora, zaradio više od 21.000 evra, ali su im u subotu policajci stavili tačku i krivično ih prijavili za seriju prevara.

Reč je o 19-godišnjaku i 28-godišnjakinji iz Bjelovarsko-bilogorske županije, koji su od marta do 30. maja varali putem internet platformi i društvenih mreža.

Njihovi oglasi za premium traktore bukvalno su preplavili virtuelni svet. Na atraktivnu ponudu po povoljnim cenama javilo se ukupno 14 ljudi iz različitih županija – od Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Požeško-slavonske preko Virovitičko-podravske, Varaždinske i Osječko-baranjske do Brodsko-posavske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke.

Prevaranti su uspeli da obmanu sve redom. Sa njima su sklapali kupoprodajne ugovore nezakonito koristeći lične podatke drugih ljudi.

– Tako su prevarili 14 osoba, koje su im za kupovinu ličnog vozila ili traktora, odnosno kao kaparu ili troškove prevoza, uplatile ukupno 20.400 evra i 800 evra u vaučerima – kažu u policiji, koja je dvojac uhapsila nakon niza dokaznih i istražnih radnji.

A s obzirom na veliki broj žrtava krivičnih djela prevare u online kupovini i kako se na pojedinim internet stranicama i društvenim mrežama često objavljuju oglasi čiji je cilj prevara kupaca, PU Bjelovarsko-bilogorska uputila je važno upozorenje građanima da ne da padne na povoljne oglase .

– Budite oprezni jer sve što zvuči previše dobro da bi bilo istinito obično nije istina. Ako nešto nije tačno u stvarnom svetu, nije tačno ni u virtuelnom svetu. Nemojte davati svoje lične podatke putem nepoznatih telefonskih poziva ili neproverenih veb lokacija. Ako mislite da ste prevareni, prijavite to policiji telefonom ili e-poštom ili dođite direktno u najbližu policijsku stanicu. Nemojte brisati digitalne tragove kako bi policija mogla da pronađe počinioca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter