Izvor: Sputnjik
23.08.2020 u 14:04
0

PODRŠKA BRAĆI U CRNOJ GORI! Iz Trebinja krenula auto-litija! (VIDEO)

Više stotina vozila krenulo je danas iz Trebinja u Svetovasilijevsku auto-litiju do Spomen-kapele u Klobuku, kao vid podrške odbrani pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori, a koloni vozila pridružio se i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

OVO MORATE ZNATI

ALBANCIMA I PRIŠTINI ZADAT UDARAC: Kosovo je crna rupa u Evropi, izvor terorizma i zločina

LUKAŠENKO JASAN! KRIVI NATO PROTESTE: NEĆE BITI UPOZORENJA. UPOZORILI SMO IH

IZ BEOGRADA KRENULA AUTO-LITIJA KA GRANICI SA CRNOM GOROM

UŽAS KOD ŠAPCA: Očuh napastvovao dete (12) noćas u automobilu

VODEĆE SILE BEZ TEKSTA: SASTAVILI NUKLEARKU, PA JE RASTAVILI

STRAVIČNO U ALEKSINCU: Majka podvodila ćerku (13) a klijente je nalazila među poznanicima

Vozači su nosili srpske trobojke, kao i transparente na kojima je pisalo „Ne damo svetinje“, a čule su se i rodoljubive pesme, prenosi RTRS.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je poruku jedinstva, istakavši da nisu za nerede i za mešanje u odnose drugih država, ali da mora da se zna da postoji sloga i zajedništvo.

– Nije slučajno da idemo na Klobuk. To je mesto gde smo se zajedno borili u određenom trenutku kada je trebalo. Sloga je najbitnija, ne smijemo da dozvolimo bilo koja vlast da je u pitanju da se meša u odnose Srpske pravoslavne crkve. Poruka je jasna : Ne damo svetinje – poručio je gradonačelnik Ćurić.

Na Klobuku, spomen kapele je izgrađena u pomen na 162 borca crnogorsko hercegovačkih bataljona poginulih 1915. godine u borbama sa austrougarskim jedinicama.

SVE O KORONI

DOKTOR TIODOROVIĆ PORUČUJE: Drugi talas korone krajem godine, a ovo bi bilo idealno da se desi

AMRERICI SE LOŠE PIŠE: Ako se ne preduzmu dodatne mere, još 134.000 ljudi bi moglo da umre od korone do decembra

AUSTRIJSKI PREMIJER JE ŠOKIRAO IZJAVOM O VAKCINI: Razotkrio NOVU NOĆNU MORU PANDEMIJE koja nas čeka

EKSPERTI OTKRIVAJU: Evo li deca kada krenu u školu smeju da posećuju bake i deke ili su za njih OPASNOST

HRVATSKA U KANDŽAMA KORONE: Uvedene nove epidemiološke mere, trajaće 14 dana

Aleksandar Sarić iz inicijativnog odbora rekao je novinarima da je uz blagoslov Njegovog preosveštenstva vladike zahumsko-hercegovačkog Dimitrija narod Hercegovine organizovao auto-litiju kao podršku da se pošalje jasna poruka mira, ljubavi i bratske sloge.

Među brojnim učesnicima današnje litije je i Snježana Ninković koja je istakla je da današnji skup mnogo znači, te da podržavaju braću u Crnoj Gori.

– Uvek ćemo podržavati braću u Crnoj Gori. Ne damo svetinje – rekla je Ninkovićeva novinarima.

U februarskoj Svetovasilijevskoj litiji učestvovalo je više od 10.000 ljudi, koji su peške prešli put od Mrkonjića, rodnog sela Svetog Vasilija, do Trebinja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter