Izvor: BETA
21.05.2024 u 21:39
0

POKLEKAO ILI JE POD MORANJE: Dodikov SNSD izlazi na izbore raspisane po izmenama zakona koje je nametnuo Šmit

Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik je izjavio da je vladajuća koalicija u RS "usaglasila stav" te će sve članice te koalicije doneti pojedinačnu odluku o tome da li će izaći na lokalne izbore 6. oktobra koje je raspisala Centralna izborna komisija BiH, po izmenjenom Izbornom zakonu kojeg je nametnuo visoki predstavnik Kristijan Šmit.

„To je odluka ‘pod moranje’ zato što je scenario za koji znamo da su se međunarodni faktor i opozicija dogovorili da će sprovesti izbore po bilo koju cenu i nastojati da ih implementiraju“, rekao je Dodik posle sastanka vladajuće koalicije.

Dodao je da to „mora da se spreči tako što će se izaći na izbore“.

„Ovo nije priznavanje bilo kakve Šmitove odluke. Idemo dalje sa usvajanjem Izbornog zakona RS“ – rekao je Dodik i dodao da se neće dozvoliti opoziciji da „rasturi RS“.

Opoziciju je optužio za „izdajničko ponašanje, podaništvo prema strancima i privrženost konceptu političkog Sarajeva“.

SNSD je odlučio da će učestvovati na oktobarskim izborima – potvrdio je portparol te stranke Radovan Kovačević posle sednice njenog Predsedništva.

„Odluka je bila teška, a naš stav je bio da ne treba izaći. Pozvali smo sve stranke na zajednički sastanak da bismo izašli s jedinstvenim stavom. Međutim, stranke iz opozicije odbile su da sede sa predsednikom RS i NSRS“ – kazao je Kovačević.

Kovačević je upozorio da su „predstavnici opozicije spremni da uz pomoć međunarodne zajednice, a uz skoro nikakav legitimitet, preuzmu vlast u lokalnim zajednicama“, a ;“to im nećemo dozvoliti“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter