Izvor: blic
04.10.2024 u 12:15
0

POPLAVLJEN VRTIĆ U PODGORICI: Bujični potoci u Crnoj Gori, voda nosi sve pred sobom

Poplave su ugrozile pojedina sela, kuće su poplavljene, vodena stihija nosi mostove i drva Podgorica takođe pogođena poplavama, saobraćaj otežan, vodostaj reke Zete raste

Jaka, obilna kiša koja pada duže od 10 sati napravila je velike probleme širom Crne Gore. Najkritičnije stanje jeste u pojedinim selima gde su se izlili bujični potoci, poplavljene su kuće, vodena stihija nosi improvizovane mostove, drva. Pojedina sela su odsečena od sveta.

Na Žabljaku ima dosta poplavljenih domaćinstava, osim toga voda je prodrla i u benzinske pumpe i markete. Sve ekipe su na terenu – potvrđeno je za RINU u Službi zaštite i spasavanja Žabljak.

Poplavljen vrtić u Podgorici

U Podgorici su poplavljene brojne ulice, a saobraćaj se odvija otežano.

Mi smo imali sinoć jednu intervenciju, drvo je palo u Zeti. Odmah je uklonjeno. Jutros smo imali intervenciju kada je poplavljen vrtić u Bloku 5. Za sada je situacija u Podgorici pod kontrolom – rekao je Zdravko Blećić komandir Službe zaštite i spasavanja Podgorica.

Vodostaj reke Zete raste iz minuta u minut, izlila se reka Komarnica, a lokalni put je zatvoren zbog bezbednosti.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ranije su saopštili da će područje Crne Gore biti pod uticajem ciklonske aktivnosti i da su intenzivne padavine naročito moguće u noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom prvog dela dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter