Izvor: Kurir
31.05.2024 u 12:04
0

POPLAVLJENA HRVATSKA! Automobile izvlačili iz bujica

Grmljavine i obilne kiše poplavile su delove ostrva Krk u noći sa četvrtka na petak.

U gradu Krku poplavljena je robna kuća, prodavnica i još nekoliko objekata iz kojih se sada ispumpava voda. Poplavljeno je i polje „Kimpi”, prenosi Kanal RI.

Put koji Krku povezuje sa selima Salatići i Vrh je u prekidu. U poplavi na tom području zaglavljeno je i nekoliko automobila.

Kako prenose mediji, krčki vatrogasci imali su dosta intervencija na području Malinske, Krka i Kimpija.

„Od sinoć smo izvršili 17 intervencija, od kojih je 5 u toku. Uglavnom se radi o ispumpavanju vode, zatim dva klizišta i dva izvlačenja vozila iz vode“, rekao je Goran Grubišić, komandant JVP grada Krk.

Na Krku je u poslednja 24 sata palo skoro 300 mm kiše. Najobilniju količinu kiše zabeležila je meteorološka stanica Ponikve, čak 274 mm. U samom gradu Krku palo je 193 mm, dok je u Brzacu izmereno 109 mm, saopštio je Istramet.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter