Izvor: 24 sedam
08.08.2024 u 14:09
0

POŽAR KOD REŽEVIĆA PRETI CRKVI SA SVIH STRANA: Vatra se približava crkvi Sveti Stefan Dečanski

Naletima helikoptera požar je samo privremeno zaustavljen

Krak požara koji preti Reževićima, stigao je na samo stotinak metara od crkve Svetog Stefana Dečanskog koja se nalazi na 2,5 kilometra od manastira Sveti Spiridon, na Paštrovskoj Gori.

ZAMENIK DIREKTORA SIPA PREBEGAO U HRVATSKU: Saznao da će biti uhapšen ilegalno prešao granicu BiH

– Požar preti sa svih strana crkvi Sveti Stefan Dečanski na Paštrovskoj gori. Ukoliko se vatra hitno ne zaustavi, moraćemo da se evakuišemo – kaže monah Melhisedek iz skita Sveti Stefan Dečanski

On ističe da je jučerašnjim naletima helikoptera požar privremeno zaustavljen ali nije ugašen i da se približava hramu.

– Molim nadležne da što pre reaguju jer sada već postoji opasnost da požar zahvati hram, skit i životinje koje su tu, zajedno sa nama – upozorava otac Melhisedek.

Monah Melhisedek i desetak volontera uspeli su u jednom trenutku da zaustave vatrenu stihiju ali vatra se, kako on kaže, uprkos i pomoći iz vazduha, približava hramu.

Područje oko crkve Sv. Stefan Dečanski zahvaćeno požarom je nepristupačno i zato je jedini način zaustavljanje vatre naletima helikoptera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter