Izvor: 24sedam
29.08.2024 u 08:30
0

POŽAR KOD SPLITA SE PONOVO AKTIVIRAO: Vatrogasci dežurali celu noć

Taj otvoreni plamen se pojavio na teško pristupačnom terenu što otežava napore vatrogasaca

Severni deo požarišta u Žrnovnici kod Splita ponovo se aktivirao u otvoreni plamen u sredu uveče, zbog čega je angažovan deo vatrogasnih snaga, saopšteno je iz Županijskog vatrogasnog centra u Splitu.

Taj otvoreni plamen se pojavio na teško pristupačnom terenu što otežava napore vatrogasaca, rekli su u vatrogasnom centru, prenosi Hrvatska radio televizija.

Tokom cele noći na požarištu u Žrnovnici dežuralo je 250 vatrogasaca i 80 vozila

Iako je ranije požar bio stavljen pod kontrolu, brojne vatrogasne snage ostale su da gase rubove požarišta. U požaru je izgorelo oko 700 hektara šume, niskog rastinja i trave, a tri vatrogasca su lakše povređena.

Požar se nalazi svega 200 metara od mesnog groblja, dok je u mestu Lolići bio tek 15 metara od kuća. Ljudi su bili u panici, a s obzirom na to da se vest o požaru proširila, turisti otkazuju rezervacije, piše Dalmacija danas.

Zbog požara je zatvoren put Žrnovnica-Sitno Gornje-Srinjine.

Požar u Žrnovnici buknuo je u ponedeljak uveče nakon udara groma, a rasplamsao ga je vetar u utorak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter