Izvor: Telegraf
25.07.2024 u 19:24
0

PRAVA DRAMA NA SRED JADRANA: Pokvario se trajekt, preko 300 ljudi pluta u njemu

Trajekt je nazvan po pevaču Oliveru Dragojeviću, a Jadrolinija ga je angažovala na liniji Split-Vela Luka-Ubli

Adrolinijin novi trajekt Oliver, koji je iz Splita isplovio jutros u 10.30, pokvario se i već satima pluta u kanalu. Reč je o trajektu koji je krenuo prema Veloj Luci na Korčuli.

„Danas je trajekt Oliver isplovio u svojoj redovnoj liniji u 10.30 sati iz Splita prema Veloj Luci. Međutim, tokom plovidbe došlo je do tehničkog kvara. Negde oko pola sata smo pokušavali da rešimo taj tehnički problem, privremeno smo uspeli, međutim ponovo se dogodio. Taj problem traje i dalje, a mi intenzivno pokušavamo da ga rešimo kako bi što pre dovezli trajekt Oliver do Vele Luke, Jadrolinija je unajmila remorker od kojeg očekuje da do 19 sati doveze putnike u luku“, navodi se u saopštenju.

Putnici koji su na trajektu, a idu za Lastovo trebali su da presednu iz jednog trajekta na drugi. Bez obzira u koji sat Oliver dođe u Velu Luku, putnici će biti prevezeni trajektom Korčula ili Bartol Kašić.

„Napominjem u bilo koji sat. Zahvaljujem se našim putnicima na razumevanju prema posadi i nama zbog ove nepredviđene situacije. Što se tiče putnika koji je trebalo da idu iz Vele Luke za Split, oni su otišli alternativnim putem preko Korčule katamaranom. Jadrolinija će pokriti te troškove i još se jednom zahvaljujem svim putnicima na razumevanju“, kazala je koordinatorica plovnog područja Jelena Ivulić.

Upitan sutrašnji koncert

Na pitanje što će biti s koncertom koji je trebalo da se sutra održi na trajektu Oliver tokom plovidbe u Velu Luku ususret koncertu Trag u beskraju, Ivulić je kazala:

„Kad dobijemo detaljne informacije o kvaru, vidjećemo šta će biti sa sutrašnjim rasporedom plovidbe prema Veloj Luci. Kvarovi se rešavaju, do sada smo to rešavali za nekoliko sati, trudimo se i sada. Detaljnije informacije ćemo objaviti sutra. Na brodu je u redovnoj liniji isplovilo 340 putnika, a u ovom trenutku se brod nalazi udaljen 6 milja od trajektne luke“, dodala je na kraju Ivulić.

Brod kupljen iz Grčke, nedavno bio na remontu

Brod je star 27 godina, kupljen je ove godine za 12 miliona evra, pri čemu je još 2,7 miliona evra utrošeno na remont. Trajekt Oliver pre nego što ga je Jadrolinija kupila, plovio je u Grčkoj pod imenom Hermes, a u Hrvatskoj je zaplovio 20. maja, nakon remonta u brodogradilištu Viktor Lenac.

ZLATNE POLUGE IZ ORMARA: Ko je lobista za kosovsku nezavisnost koji je „šokirao“ Ameriku

Trajekt je nazvan po pevaču Oliveru Dragojeviću, a Jadrolinija ga je angažovala na liniji Split-Vela Luka-Ubli.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter