Izvor: TANJUG
28.05.2024 u 20:51
0

PREDSEDNICA SEVERNE MAKEDONIJE SE PRAVDA: Nisam bila konsultovana o glasanju za Rezoluciju o Srebrenici

Predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova izjavila je danas da nije bila konsultovana o glasanju za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN), iako je trebalo da bude.

Siljanovska-Davkova je u izjavi novinarima rekla da je ambasador Severne Makedonije u UN Ljubomir Frčkovski o glasanju za tu rezoluciju trebalo da se konsultuje i sa njom, a ne samo sa ministrom spoljnih poslova Bujarom Osmanijem.

„U međunarodnoj politici postoji podeljena nadležnost između ministra spoljnih poslova i predsednika države. To je logičan metod u međunarodnim odnosima“, rekla je Siljanovska Davkova, a preneli lokalni mediji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 24. maja da ga je pogodilo glasanje Severne Makedonije za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, jer je „najviše uložio“ u odnose sa tom zemljom.

Generalna skupština UN usvojila je 23. maja rezoluciju kojom se 11. juli proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici i osuđuju negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Severna Makedonija je bila jedna od 84 zemlje koje su u UN glasali za usvajanje Rezolucije o Srebrenici, 19 je bilo protiv, a 68 uzdržano.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter