Izvor: Tanjug
10.07.2022 u 19:07
0

PRETNJE I PORUKE MRŽNJE UPUĆENE SRBIMA Ustaški simboli i natpisi na pravoslavnom groblju u Mostaru!

Pravoslavno groblje u mostarskom naselju Vihovići, koje se nalazi u zapadnom delu grada, noćas je oskrnavljeno ustaškim simbolima, porukama mržnje i jezivim pretnjama upućenim Srbima.

Jedna od poruka sa upisanim slovom „U“, glasi: „Srpska porodica od 13 članova, masovna je grobnica već iskopana, bacam granatu 12 će poginuti, poslednjeg preživelog probošću vilama“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Druga poruka glasi: „Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina“, a pored ove poruke stoji potpis Hrvatska Republika Herceg Bosna, prenosi agecija SRNA.

Na ulaznoj kapiji groblja ispisano je „Maksovi mesari“, aluzija na Vjekoslav Maksa Luburića, komandant logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojima su počinjeni stravični zločini nad Srbima, Jevrejima, Romima.

Vidno uznemireni Srbi iz Vihovića kažu da su veoma uplašeni nakon ovakvih poruka i da više ne znaju da li su bezbedni u svojim kućama i u svom gradu.

Pronađeni otac i sin nestali tokom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom: „Živi su i zdravi, nađeni na obali Krka!“

Žitelji ovog dela Mostara su nakon što su pretnje osvanule na zidovima pravoslavnog groblja pozvali svog sveštenika Nebojšu Radića koji je slučaj prijavio policiji, a na mesto događaja izašli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona koji obavljaju uviđaj.

Radić je rekao da je situacija veoma ozbiljna.

„Ne znam šta da kažem ljudima. Unet je nemir među meštane srpske nacionalnosti. Osuđujem ovaj sramni čin i pojedince koji su ovo učinili. Pozivam policiju da se izjasni i kaže da li su ljudi ovđe sigurni“, poručio je sveštenik Radić.

Nedavno je na Partizanskom spomen groblju u Mostaru pod okriljem noći uništeno oko 700 kamenih spomeničkih ploča, ali počinioci još nisu otkriveni.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter