Izvor:
06.06.2024 u 21:41
1

RAZGOVARALI DODIK I PUTIN: Srdačan susret dvojice predsednika (VIDEO)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Sastanku prisustvuje i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, kao i pomoćnik u Kremlju Jurij Ušakov.

Valdimir Putin, Milorad Dodik
FOTO: TANJUG  AP ANTON VAGANOV

Na sastanku su i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir, te šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović.

Dodik je uoči sastanaka rekao da očekuje da će biti reči o planovima za budućnost, kao i projekcijama koje bi Srpskoj omogućile prilagođavanja u datim uslovima.

Valdimir Putin, Milorad Dodik
FOTO: TANJUG AP ANTON VAGANOV

On je naveo da će na sastanku biti reči o BRIKS kojem predsedava Rusija i da će zamoliti za prisustvo Republike Srpske na sednici, kao i za njenu vidljivost u ovoj organizaciji.

– Zamoliću ga za podršku u realizaciji određenih projekata koje imamo, te planirati kako da naše odnose dodatno unapredimo – rekao je Dodik novinarima u Sankt Peterburgu, uoči sastanka sa Putinom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dobrodošao u Rusiju i Sankt Peterburg, istakavši da se Rusije zalaže za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Valdimir Putin, Milorad Dodik
FOTO: AP ANTON VAGANOV

– Imamo mnogo pitanja koje možemo razmotriti zajedno. Drago nam je da možemo iskoristi ovu priliku. Dobrodošli ste gospodine predsedniče – rekao je Putin na početku sastanka sa Dodikom.

On je naglasio da se treba raditi na dodatnom unapređenju saradnje Srpske i Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RAZGOVARALI DODIK I PUTIN: Srdačan susret dvojice predsednika (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter